Ga naar hoofdinhoud

2018-02-11 HIER IS SNOOPY: (DOOR)DRAAIEN !?

Snoopy ( 10 jaar ) woont samen met Marja in Groningen

Hei Yorks, deze keer een raar stukje! Vinden jullie anders misschien ook wel, maar nu…….

De wereld draait door en wij draaien mee. Of soms er tegenin als een echte York.

Ik krijg 2 weken geleden helaas plotseling weer een borrelbuikje en poep slijm en spuug 1 keer. Wil uiteraard niets eten en ben timide.

Daarvoor was ik zooooo toppie, dus hoe het komt, niemand weet het. Meteen aan de medicijnen en licht voer. Nou hoewel ik weer gewoon ga poepen en niet meer spuug, blief ik alleen tipjes gekookte kipfilet. En ik blijf ook mijn niet-vrolijke zelf. Dieet blikvoer moet tipje kip over en dan nog eet ik de kip en gooi het voer op de grond. Brokjes loop ik om heen. Theebiscuitje moet naar kaas ruiken anders bedank ik.

Kortom er is niet veel over van het bootwerkertje, zoals logeerJenneke mij noemt, dat enthousiast haar eten naar binnen werkt. Er van geniet dat ze dat over de dag verdeeld krijgt. En dat heeft leren kloktijd-voelen en zich vinnig meldt.

Goede raad is duur, ja de DA ook, maar hij leeft en denkt mee.

Ik heb prikkelbare darmsyndroom, heel modern, maar ik en M balen er goed van !

Zij wil dat ik eet en ik vertik het. We gaan als afleiding aan de wandel, is ook fijn voor mijn darmen. Ik spring hekje en bankje en opeens wil ik uit gewoonte een paar beloningsbrokjes, maar stop dan gauw. Bang dat ze niet goed vallen.

Langzaamaan word ik vrolijker. Dansen, draaien beide kanten op, zit er nog niet in, maar met de bal dat is top. En opeens liggen daar op de grond her en der brokjes. Ik wissel acuut rondrennen af met het naar binnen werken van telkens een paar stuks.

Hoewel ik nog bepaald niet schrans, gaat het steeds beter: spelen en dan eten. Of kipfilet en dan eten. Of blikvoer met kipfilet en dan eten. Steeds kleine porties. Ik ga voor de variatie met Marja weer eens naar Tuinland, altijd vol hondengeurtjes. We gaan via de GAMMA. Opeens krijg ik de geest: tik haar alert tegen de jaszak met brokjes, de kip is thuis, en eet enthousiast met zwiepstaartje een handvol op.

Als ik het zo lees, denk ik wat een ouwehoer ben ik geworden.

En Marja denkt wie helpt me, want ik draai door…………………

In elk geval val ik niet erg af, zoals dat in het najaar was.

Ik word weer levendiger. Vanmorgen draai ik links-en rechtsom rond haar benen, dat is als vanouds.

Nog niet doorgedraaid! Nu zij nog !

 Snoopy top !    

                                          Slijmen bij Sietske van de hondenschool

 Dikke maatjes                      Droom van kipfilet !

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *