Ga naar hoofdinhoud

2018-03-04 HIER IS SNOOPY BOOTWERKER !?

Snoopy ( 10 jaar ) woont samen met Marja in Groningen

Hei Yorks, min 24 voelt het hier en zelfs Marja, fanatieke wandelaar, wil niet naar buiten. Er is geen hond te zien. Soms een poepend jasje of sjaal. Bassetvriendjes Snoop en Chinou hebben zoiets rond hun lange, kale buikje gewikkeld.
Een week geleden sprong ik nog hekje en bankje, brokje erin, maar nu doe ik een torpedo keutel en gauw retour huis. Daar mag ik extra met de bal spelen en hang ik haar voortdurend aan de hakken om er op te wijzen dat de dierenarts zei dat ik mijn eten verdeeld over de hele dag moet hebben.
Ja jullie lezen het goed, sinds 10 dagen voel ik mij toppie en eet als het Jenneke vertrouwde bootwerkertje. Geen geklier, gewoon mijn brokjes, als ontbijt blikvoer en als delicatesse tipje kipfilet of half theebiscuitje.

Nu pootjes kruisen dat het zo blijft. Binnenkort voor overleg naar de internist, hoe kunnen we mijn terugvallen nog beter proberen te voorkomen?
Ik mag hem graag en hoop dat ik daar ook vrolijk binnen spring, al word ik natuurlijk wel ouder. Bij mijn APK-tje ben ik goed gekeurd. Mijn gebit blijft imponeren en mijn hartje en spieren ook, mijn oogjes worden blauwer en mijn sikje grijzer…….

Trouwens wat voor soort eters zijn jullie?
Kieskeurig of allesvreters? Kauw je brokje voor brokje, doe ik, of gaan ze heel door je strotje, zoals bij Freya. Eet je je klem als je de kans krijgt of verdeel je het zelf over de dag? Misschien eet je helemaal geen droogvoer of alleen biefstuk? Ik ken Yorken bij de YAC, Yorkie App Club, die hun dienaars tot het uiterste slijmen of in staking gaan bij het minste of geringste om hun zin te krijgen. Dat betreft eten en vaak niet alleen dat ! Wij zijn er beroemd om, al zitten we soms onszelf in de weg.
Zo eet Heer Hallyfax principieel alleen uit zijn eigen bakje, dat hem de wereld over volgt. Friese Iwan schrok zo van een vliegengordijn, dat hij in totale eetstaking ging. Intussen eet hij alleen nog van de grond. Onze benjamin Cody doet dapper mee om alle eettrucs onder de knietjes te krijgen en het blijft nog spannend wie wint hij of zijn bediende.

Als het vriest, vind ik het buiten extra interessant ruiken. Sneu dat onze baasjes niet zo’n prima reukorgaan hebben. Als wij genieten van onze eigen geur, nadat we in dode vis, stront en andere heerlijkheden hebben gerold, ja dat ruiken ze dan weer wel. Het is “O, wat stink je” en ik ben de pineut.
Gewassen en weer fris in haar ogen en neus, is zij tevreden en baal ik.

Gauw op zoek naar een mij beter passend luchtje.
Smaken verschillen !!

  Snoopy: balspelen en brokjes eten !   

  bij Snoop en Chinou !

 Snoopy heeft daar de hele bank !

 Chinou met sjaal om !  

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *