Ga naar hoofdinhoud

2018-04-15 HIER IS SNOOPY: (T)HUIS ?!

Snoopy ( 10 jaar ) woont samen met Marja in Groningen.

Hei Yorks, voor mijn gevoel veel te lang geleden dat wij contact hadden.
Marja als mijn tiepster, doet soms ook maar wat. Dan bedenkt ze dat ze stopt met mijn stukje, dan dat ik juist vaker, maar bijvoorbeeld korter mijn bekje open mag doen. Op papier dan! En vervolgens gaat ze er van door. Naar een koud, ver land en een vriendin met 3 gedoogwezens.

Gelukkig heb ik dan Friesland achter het pootje met Yorken Henry en Iwan en Cavalier Mossjeh, 2 gedoogwezens op de bovenetage en Jenneke voor de bikkerij en om tegen aan te slijmen.
De ontvangst is hartelijk, vooral Henry gooit zich in de rugstand en ik snauw als vanouds terug, waar niemand zich wat van aantrekt. Dan laat ik, met succes, merken dat ik op vakantie geen brokjes ZONDER tipje kip eet. Wordt begrepen, al lijkt het soms alleen dat de kip er over heen is gevlogen. Vervolgens sorteer ik uit de grote mand met flossen mijn favorieten, leg ze op de bank, die uiteraard van mij is en kies de grootste om heerlijk op te dromen.

Ik heb mijn Snoopy-deken bij me en mijn reistasje dat ook een knus slaapholletje is. Voor de nacht vertrekt iedereen naar boven en blijf ik in de kamer. Nou, dan moet ik zelf voor afleiding en gezelligheid zorgen.
Overdag kan ik stoelspringen en me met buiten bemoeien of met andere bezoekhonden de boel op stelten zetten. ’s Nachts kies ik er voor mijn kleed alle hoeken van de kamer door te slepen en mijn tasje idem. Goede training voor Jenneke: hink-stapsprong als alles direct achter de kamerdeur ligt. Ook is ze dan meteen wakker en kan ik weer aan het slijmen.

Samengevat: ik ken huis en bewoners en voel me er thuis.
Dat heb ik inmiddels ook snel bij bezoekjes aan bekenden. Altijd even rond scharrelen en dan weet ik het weer, een soort van thuis komen.

Na twee en een halve week terug naar Stad en Marja en dat is toch zo het hoort, ons toppie-thuis !

Na 2 dagen alweer op pad: helemaal naar Zaltbommel, naar de Yorkie Vriendendag. We zijn allemaal de liefste, mooiste en slimste, er zijn gewoonweg bokalen te kort.
Kwekkwekkwek van onze dienaars en soms valt er wat lekkers.
Marja heeft kip meegenomen. Mijn buikje is tiptop en ik ben in mijn tweede jeugd, maar ik krijg geen liflafjes……..
YAC-maatjes ontmoet ik in het echt: Tiddy, Cody, Hallyfax, Quinty en Emma, noem maar op. Maar alle jaren is de knaller van de dag mijn weerzien met AA. Negen weken was ik bij hem in huis, en hoewel we elkaar maar 2 keer per jaar zien, ga ik uit mijn dak van plezier. Ik vind hem direct, hoe ver
we uit elkaar zitten en hoe vol het ook is. De rest van de dag blijf ik hem volgen, maar ja……..stoorzender Marja heb ik steeds op mijn hieltjes.

Ach zo is het goed uiteraard: wij zijn al 10 jaar bij elkaar.
Tevreden reizen wij naar thuis !

 

  Snoopy: thuis in Friesland

 

 

 

 

 Snoopy: flossen sortering op bank

 

  Snoopy: flosdromen

 

 

  Snoopy: als publiek op Vriendendag

 

 

 

  Snoopy: toppiethuis in Stad

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *