Ga naar hoofdinhoud

2018-05-06 HIER IS SNOOPY: SLIJMEN !

Snoopy ( 10 jaar ) woont samen met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, deze keer over een, zoals dat tegenwoordig heet, Kernkwaliteit van ons Yorken: SLIJMEN.

In onze YAC (Yorkie App Club) bedienen wij ons van vele technieken en leren  van elkaar. We kunnen allemaal oogwitjes, ruglig en zielig doen.

Stijf tegen benen aan kruipen, schoothangen, lepelen en smoelen slikken beheersen we top. Ons staartje kan ook in slijmstand en ons koppie draait bijna rond. Vaak gebruiken we multi-technieken. Vooral nuttig bij het rekken van voor ons gewenste situaties, oftewel om wel verwend en niet bestraft te worden.

 

En dan vraag je je misschien af waarom we ons zo kunnen uitsloven ?

 

Dat heeft te maken met weer een andere Kernkwaliteit. Het komt ons zeer te pas, als we aan het Yorkie Stunten zijn.

Voor alle duidelijkheid, ik weet dat er heel lieve, zachtaardige, geduldige, meegaande, welopgevoede tiepjes zijn, maar…………… breek mij nu het bekje open over de vele anderen !

 

Freya was een keurig meisje, behalve als ze aan de riem moest na de boswandeling: dan sprong ze op een meter afstand voor Marja heen en weer. Op cursus luisterde ze perfect, buiten hebben we wel eens een uur mee gesprongen tot er hulp van anderen kwam. Pas toen ze ouder werd, stopte ze er mee.

Ik beet als pup in alles wat ik tegen kwam of op zocht: hakken en kuiten, kasten en snoeren, papier en Freya. Met als topprestatie: een gat in de vloerbedekking, decoratief wit in donkerrood, midden in de kamer. Moest een halve meter kamerbreed, voor worden bij gekocht.

 

Ja, inderdaad, dat vraagt jaren in de slijmstand.

Bijten heb ik teruggebracht tot af en toe speels happen.

 

Waar ik nog wel gek op ben, is in een splitseconde door een deurkier glippen: foetsie achter een denkbeeldige kat aan of zomaar de wijde wereld in.

Och, ruim 10 jaar oud, doe ik het niet meer zo vaak. Maar soms, als ik op bezoek ben, komt die trek, weeffoutje zegt Marja, naar boven.

Onlangs nog, zooooooo simpel. Ik was bij gedoogkater Karel. Hij verstond mijn welkom niet: een snauw en een kwispel tegelijkertijd en hij vertrok naar buiten door het kattenluikje. Gauw een stuk karton en een gordijn ervoor, denken ze dat ik het niet door heb.

 

In de YAC hebben wij er die los gaan op kussens, mandjes, wc-rollen en de AH-folder. Er zijn er ook die verslaafd zijn aan piepbeesten.

Misschien toch beter dan de keren dat we takken, stront, mos, muizen, kikkers en jonge vogeltjes naar binnen slepen. Nee, ik noem geen namen………..

 

 Maar SLIJMEN dat kunnen we daardoor top !

 Snoopy leest mee !   Snoopy fietst mee !

 Snoopy zont mee !

 Gedoogkater Karel !

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *