Ga naar hoofdinhoud

2018-06-10 HIER IS SNOOPY WARM !

Hei Yorks, ja ik ben er nog en mijn tiepster ook.

Maar wat was en is het warm, heet, benauwd. Heerlijk vind ik dat. Ik lig met 30 graden in de volle zon en net voor ik de geest geef, sleep ik mij naar de schaduw. Na een korte afkoeling snel weer retour hitte in ons tuintje. Dat kan, want Marja kan geen keuze maken welke parasol ze wil.

Wat een verschil met Freya. Dit had een hekel aan de warmte en bleef rustig liggen op donkere plekjes. Later bleek dat ze een hartprobleem had en was het heel slim van haar dat ze zich zo gedroeg.
Eens ging ze mee met haar geliefde hondenuitlaat en viel flauw van de warmte, gelukkig was er fris water in de buurt en werd ze vakkundig gekoeld, een schrik was het wel.

En ook daarom sleurt Marja mij uit de zon of ik moet binnen blijven. Dat doet ze zelf dan ook. Logisch als ik bedenk dat ze net terug is van Spitsbergen!

Ja, ver weg en dan mag ik ook op vakantie, deze keer bij bekende dienaars in Oosterhesselen. De eerste nacht slaap ik met mijn lievelingsflos in mijn oude vertrouwde reistasje. Daarna kijk ik er niet meer naar om.
Ik lig overal: kleden, stoelen, banken en 2 schoten, top genieten. Ik zie dat er extra theebiscuitjes en gekookte tipjes kip mee zijn en zorg dat ik die voor de gezelligheid allemaal op smikkel. We wandelen en ze dragen mij als er een andere hond aan komt. Ik zeg niks, zoiets is mij nog in geen 10 jaar overkomen, laat me verwennen.
Ook ga ik bij buurwestie Rakker spelen, nou die is te sloom om te bewegen, maar ook om lelijk te doen. Als er deuren open staan, ja ook warm, ga ik aan de riem. Dus geen last van mijn wegloopweeffoutje.
Opeens krijg ik wel de geest: ren de trap op naar boven. Daar moet Marja zijn zoals altijd als we er samen logeren. Hap ik in de verkeerde teen ! Nog nooit zo rap de trap weer af gesprint.
Als ik opgehaald word, twijfel ik bijna………. maar Marja wint toch met stip.
Thuis alles scannen, ook tuintje en de buurt.
We gaan terug in de dagelijkse werkelijkheid: wandelen, katten jagen, slijmen, dansen, mijn bal en de Kong en alles in de gaten houden.
Helaas ook tanden poetsen en gewassen worden. Dat laatste ontduik ik nog even, want mijn wasster heeft een spierscheur in de arm opgelopen.
Toch een soort van ziektewinst !


Ze is zeker door een ijsbeer gebeten.
Ik kon haar niet verdedigen, lag voor pampus in de zon………………………

  warm !    in ons tuintje !

 ik kijk alleen maar ! 

 woont nu ook bij ons !

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *