Ga naar hoofdinhoud

2018-07-01 HIER IS SNOOPY: CONTACT !?

Snoopy ( 10 jaar) woont samen met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, wij doen alsof we zomervakantie hebben, al is Marja al jaren met pensioen……

Als het even kan, zijn we buiten in ons tuintje, aan de wandel of op de fiets.
Op pad ontmoeten we veel andere honden en hun aanhang. Ik slijm wat af, maar af en toe vind ik het ook eng. Bovendien niet iedereen vindt mij lief en leuk, hoe bestaat het !
Ter lering en vermaak helpen we de hondenschool. Ik ben oefenhond bij de cursus voor uitvallende honden. Toen ik jong was, viel ik ook uit, omdat ik bang was. Gelukkig leerde ik dat ik beter kon slijmen, er met een boogje om heen lopen of op de rug gaan liggen. Dat laatste was een specialiteit van Freya, die dus ook nooit ruzie had.
De rol als oefenhond is sloom hoor. Wij moeten linksom rond de vijver en de cursisten rechtsom en dan komen we elkaar zogenaamd toevallig tegen. Ook moeten we om een hoekje staan, zodat we elkaar niet zien en dan beiden tegelijkertijd die hoek om komen. Tenslotte moeten uitvalhond en baasje tussen 2 oefenhonden met hun dienaars, door lopen. En aldoor maar negeren, nou echt saai !

Gelukkig mag ik daarna hekje en bankje springen. Thuis gooi ik de kussens nog even van de bank. Dat is een favoriete afreageermethode en ook top als aandachttrekkerij. Alleen heb ik nu een probleem: sinds kort ligt er een Zweeds schaap op de bank. En die vacht had beter om het schaap kunnen blijven, want ik vind het waardeloos. Het stinkt. Ik oefen wel een beetje met er op liggen, 1 minuut, want mijn top elandkussen is ook op die bank. Uit nood zit ik tussen kussen en schaap, niet ideaal.

Over cursus gesproken: vanwege mijn weeffoutje vlieg ik nog wel af op katten, bezems, veger en blik, drukke peuters (sorry…..).
Fantastisch zo’n bezemgevecht. Krijg ik toch een energie van. Mag het allemaal weer niet. Leert Marja me zelfs zonder cursus. Alleen ’s avonds met de bal, die geef ik van jetje. Is er ook een wereldkampioenschap daar voor? Dan word ik direct gekwalificeerd.

We zijn weer eens op bezoek bij mailgedoogwezen kater Karel. Hij eet of pit altijd. Ik zoek naar brokjes op de grond. Alle bakjes zijn al weg gezet vanwege mijn tere maagje en zelfs is de vloer geveegd. Hij loert vanaf zijn stoel. Ik geef een loeier en krijg een oplawaai terug. Nooit verwacht, zo snel kan hij nog zijn. En dan gaat ie majestueus door het kattenluik naar buiten. Luik dicht vanwege mijn andere weeffoutje en ik op zijn stoel !
Hoera voor onze vriendschap…………………!!!

 noodsituatie !    Karel loert !

 toch goed geregeld !

 veilig dromen !

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *