Ga naar hoofdinhoud

2018-07-22 HIER IS SNOOPY: BRAIN TRAIN !?

Snoopy ( 11 jaar ) woont samen met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, nog steeds zomer met echt zomerweer.
Wij wandelen als het nog niet zo warm is. Verder rustig aan.
Maar …… hoe kan ik dan mijn energie kwijt?
Soms mag ik even extra met de bal spelen of een dansje doen.

En dan is er Sem. Sem is de nieuwe buurpoes. Lief, slank, mooi en net als ik ondernemend.
Sinds kort mag Sem naar buiten. Ze heeft een zendertje om zodat ze altijd kunnen checken waar ze is. Nou haar gebied wordt snel groter. We zien haar best ver van huis rond scharrelen.
Volgens mij liggen we elkaar wel, hoe bloedlink ik ook op gedoogwezens in het algemeen ben.
Zijn we elk in ons tuintje dan staan we neus aan neus door de schuttingspleten te loeren naar elkaar.
Als magere pup kon ik er door, dat was eens.
Ik kwispel en blaf niet. Sem loopt heen en weer en ik loop evenwijdig mee. Sem springt omhoog en ik spring mee. Ondanks mijn springveren, wint zij. Dag in dag uit. Dus zo kan ik mij uitleven!

Dan is er, ook goed om scherp te blijven, Brain Train bij de Hondenschool.
Ik ontmoet er nog een Snoopy, wauw, wel 10 keer mij.

We moeten vooral overal brokjes of tipjes uit zien te peuteren. Onvoorstelbaar wat ze bedenken aan flauwekul. En elke keer trap ik er in. Brokjes in een voddenlap, in doosjes, laatjes, wc rolletjes, ballenbak, zakjeskleed. Zelfs gecombineerd: doosjes in doos, rolletjes in bak en ga maar door. Nou meestal kiep ik de hele handel om en kijk daar liggen de tipjes.
Ooit gezien dat jullie dienaars zoveel moeite voor hun lekkernijen moeten doen?
De ballenbak vind ik het leukst. Gelukkig maken ze ook een mini behendigheidscircuitje voor mij. Opeens weet ik het weer en Marja ook. Daar klinkt hard en lang: over, hoog, in-en-uit en doooooooor……..! Koekje erin !

Over dat laatste gesproken. Hoewel ik strak op voer zit waar mijn maagje tegen kan, krijg ik toch een minitipje……………kroepoek. In onze Yorkie App Club geldt dat als een delicatesse. Gatver, ik wil het echt wel proberen. Sleep het zelfs mee in mijn mandje. Hangt ook nog daar die vreselijke lucht.

Geef mij maar ei of kip. Anderen gaan uit hun dak voor kibbeling.
Hebben jullie ook iets wat je toppie vindt? Laat het me eens weten. Nee, poep telt niet!
En is er iets waar je van walgt, zoals ik dus van kroepoek ?

  Snoopy en brain train !   Snoopy op scherp !

 deze Snoopy ook alert !

                                                              Snoopy : mee op de fiets in de wind !

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *