Ga naar hoofdinhoud

2018-08-12 HIER IS SNOOPY: PLEZIER !?

Snoopy, 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen

Hei Yorks, en ook de afgelopen weken is het topheet geweest !
Zelfs ik ben sloom. Lopen doen we vroeg in de morgen en verder hangen we. Ik onder een struik of op de vloer, Marja in haar stoel.

Dan word ik gewassen, is bijna altijd een signaal dat er wat gaat gebeuren. Meestal zelfs dat we op pad gaan.
Deze keer nog eens naar vriend in Zwolle. Ook een favoriet van mij met zijn mooie, afgesloten tuin en buurkat.
Scherp inspecteer ik voortdurend of er onraad is. Voor wandelen wordt het te warm. Wat zal ik nu eens bedenken ? Hoera de tenen van mijn gastheer. Uit plezier hap ik er in en hij schopt en schreeuwt “wat is dat” ! Nou dat laat ik hem nog eens goed merken. Ik ben uit de gratie…………. Dan komt buurhondje Blue op bezoek, een echte puber. En………..hoera ook die hapt direct in dezelfde tenen. Zijn vrouwtje geneert zich en is kwaad. Maar………. vriend lacht en zegt “kom ik trek even sokken aan”. Nou zeg, de rest van de avond was ik gepikeerd en bokte.

Terug in Stad en weer er op uit.
Voor het eerst in mijn ruim 10 jaren met de fiets op de trein. Even wennen dat ik achterop in het mandje blijf en niet in mijn reistasje op de bank. In Meppel stappen we uit en gaan we logeren. Ik ken die vrouw en slijm mij er meteen in. Ze is gek op mij, ik mag zelfs aan haar tenen likken. Maar o wat is het warm. ’s Morgens word ik snel uitgelaten en dan vertrekt Marja op de fiets om voor de grootste hitte weer terug te zijn. Vervolgens hangen we gedrieën voor de ventilatoren. Het is eigenlijk de bedoeling dat ik mee fiets, gelukkig is dat geen moeten. Ieder haar pleziertje, ik blijf knus bij mijn oppasster.

Na 5 dagen opnieuw de trein in. Ik lig in mijn tasje met mijn kontje op een koelelement. Dat is best toppie. Alleen eenmaal thuis wil ik dat niet in mijn mand. Ook niet verstopt onder mijn kleed. Doe je mij geen plezier mee. Dan lig ik zelfs nog liever op het Zweedse schaap, is koeler dan je denkt.

Evenmin tot mijn plezier gaan we naar de DA (dierenarts). Op de fiets, inclusief koeling. Al ben ik tegenwoordig in topvorm, ze bedenken dat ik een ouder meisje word en daarom last heb van gedruppel. Eerlijk gezegd laat ik af en toe zomaar mijn plas lopen, vooral als ik ontspannen lig of pit. Echt vies om zo nat van je eigen pies te zijn. Ik krijg er een pilletje voor.
Laat dat nu als bijwerking hijgen en overactief zijn hebben.
Het eerste doen we allemaal bij 30 graden en het laatste zit al in mij geweven……………….

Na een high five met de DA naar huis, waar het eindelijk tot ons beider plezier koeler wordt !

 Snoopy gewassen !

 Snoopy met fiets in trein

 Deze fietst wel mee !

  Snoopy hangt !

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *