Ga naar hoofdinhoud

2018-09-02 HIER IS SNOOPY: VRIENDSCHAP !?

Snoopy, 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, herfst bijna, bij Tuinland staan de kerstbomen naast de barbecues en bij Kruidvat liggen de pepernoten naast de antizonnebrand ! De wereld racet door en wij Yorken racen mee.

Ik vertelde over mijn bezoek bij de DA voor mijn lekkend blaasje. Nou een kwart tabletje doet wonderen. En wat ook vast hielp was dat bij de DA onverwachts het vrouwtje van mijn mailkat Karel stond. Morele steun voor ons, Marja en zij kennen elkaar al 60 jaar. Hoewel hun levens uiteen liepen, bleven ze elkaar in de gaten houden. De laatste jaren wonen ze dicht bij elkaar en dat is gezellig. Heet dat nu vriendschap ?

Gedoogwezen Karel en ik leven op gespannen poot vanwege mijn weeffoutje en toch…….als hij buiten zit, zoek ik hem op. En als hij binnen op zijn stoel ligt, gaat hij er af voor mij. Ook een soort van vriendschap of ligt het anders ?? Denk opeens aan York Henry op mijn Friese logeeradres. Met mijn beruchte snauw en beroemde propellerstaartje begroet ik hem. Hij ligt acuut ruggelings en kroelt om mij heen. Elke ochtend kijkt hij, nog voor dat hij eten gaat, of ik er ben en volgt een warm goedemorgen. Zelfs als ik er niet ben, kijkt hij.

Met de buurthonden ligt het ook gevarieerd. Ik wil altijd begroeten. Dat leerde ik van Freya . Die was daar principieel in: een korte, rustige begroeting, pas daarna vervolgde ze haar eigen weg. Ik spied, ook nu met mijn staaroogjes, scherp in de rondte. Stuif af op geliefde honden of sta op de rem en ga plat liggen voor andere. En soms doe ik alles tegelijk: liggen, springen, kwispelen, snauwen en slijmen. Maar aandacht zal ik krijgen……. En wat mis ik het, als ik niemand tegen kom.

Tenslotte is daar Sjannet van de hondenuitlaat . Freya ging mee met haar en haar man en toen wij samen. Hij verwende ons geweldig. Zo jammer dat hij over de regenboog is. Nu zit ik al weer 4 jaar alleen, maar wel gezellig, voorin bij Sjannet. Ik sta paraat te wachten voor het keukenraam, soms zelfs als ze niet komt.

Contacten, contacten: in levende lijve en……sinds 3 jaar met appies in de YAC. Lief en leed delen we. Dat vraagt om een ontmoeting.

Bijna iedereen kan: Henry en Iwan uit Friesland, Hallyfax vanaf zijn boot, Bogyi en Sem uit Den Helder, Cody, in streeptruitje dat snel uit is.  Diva, beeldschoon, komt als Diva en Tiddy in een sjieke kar. En Quinty en Emma, klein maar fijn met nieuw tuigje en toppie strik. En wij uit Stad.

Nou dat is slijmen en snauwen en sociaal en jaloers zijn en vooral genieten voor allemaal.

Regelmatig valt er wat, zoals appeltaart. Helaas kots ik dat weer uit.

Wie kan en zin heeft, gaat aan de wandel. Henry tippelt met Tiddy mee alsof hij dat dagelijks doet. Sem speelt charmeur als blije eikel, compleet met stok in bek. Bogyi blijft fotogeniek ook in het bos. Hallyfax vindt een modderpoel, helaas zijn er meerdere stoorzenders. Cody sluit zich aan bij andere wandelaars, maar bedenkt zich dan gelukkig. Ik loop knus tussen verschillende benen, voelt veilig.

Iwan en Diva, Quinty en Emma blijven op schoten genieten.

Een mooie middag en daarna mooie herinneringen…….mag van mij vriendschap heten !

 de YAC

 aan de wandel

 Sem met tak

  Heer Hallyfax & Cody

 Tiddy & Heer Hallyfax

  Snoopy uiteraard

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *