Ga naar hoofdinhoud

2018-09-23 HIER IS SNOOPY: NUTTIG !?

Snoopy, 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, ja jullie lezen het goed: nuttig! Wie? Wat dacht je? Wij uiteraard! Honden in het algemeen en Yorkies in het bijzonder.
Denk alleen maar aan alle gezegdes waarin we gebruikt worden.
Ze hebben het over hondenweer, de hond in de pot, als een geslagen hond en er komt geen hond. Niet direct vrolijke uitspraken. Waarom kiezen ze ze voor hond en niet voor…………vul maar in? Nou gewoonweg omdat wij altijd zo gewenst aanwezig zijn. Die van in de pot slikt de pan leeg, geen vaatwasser nodig. En hondenweer, wie zie je dan nog buiten? Ons, zodat het toch nog gezellig wordt. De geslagen hond, dat is zóó zielig dat alleen de gedachte er aan, ze weerhoudt te meppen. Bovendien beveel ik dit als rol voor ons zeer aan als aandachttrekker.
Tenslotte kijk hoe blij ze zijn als er wel een exemplaar komt. Wij gingen onlangs een monumentenhuis binnen. O wat waren ze bang geweest dat er geen hond zou komen en daar……..was ik!
Waar trouwens Yorken in overvloed en ook Biewers zijn, is op onze jaarlijkse terrasmiddag. Heerlijk zonnetje er bij, kwekkwekkwek van de aanhang en veel bekijks.
Zelfs geheel officieel van de keurmeester en zij die dat willen worden en verder zij die allemaal verstand van ons zeggen te hebben. De rest dus. Er is veel te leren. Yorken in alle maten en kleuren, van nog geen 2 kilo tot 7 en van bijna zilver tot staalzwart. De pootjes van beige tot cognac, de oortjes plat, omhoog en alles er tussen in. Vierkante kopjes, een te lange neus of te bruin vachtje en perfecte show modellen komen voorbij inclusief de 3-kleurs Biewers. Allemaal zijn we de mooiste en de liefste, hoe we er ook uitzien en hoe we ook snibben en snauwen, ik dus. Al ben ik eerst wel een uur in de slijmstand en kik op alle aandacht.
Tot ik door de serieuze echte deskundige als een flinke reu wordt voorgesteld…….. Zegt M dat ik een gespierd meisje ben door al mijn gespring en jarenlange agility training. Ja ze praat dan alsof ze er ook kijk op heeft. Gauw krijg ik een lief compliment over mijn mooie kleur en imponerende gebit maar springen mag ik niet. Weer thuis wel extra tanden poetsen……..

En nagenieten van een lange dag: op de fiets, in de trein, lopen, gezellige terrascontacten, in een cabriolet, weer de trein en de fiets.
Allemaal dankzij mij, over nuttig gesproken !

foto boven : Snoopy in tuintje                        Snoopy getrimd

  Snoopy lijkt nu wel gekrompen

  Snoopy in lievelings reistasje

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *