Ga naar hoofdinhoud

2018-10-14 HIER IS SNOOPY: MYSTERIES ?!

Snoopy, 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, voor ons logisch, voor onze dienaars een mysterie?

Het vrouwtje van Friese Iwan kijkt haar geliefde detective en DENKT ik zal Iwan straks druppies in de nek doen, foetsie Iwan……..

Bij ons was eerste York Loesje hier ook zeer begaafd in. Marja DACHT alleen maar, straks even naar de dierenarts, en Loesje onvindbaar. Freya had het met autorijden: waren we er bijna, hoe lang de rit en hoe onbekend en onverwachts ook, ze begon te loeien. En dan loeide ik mee. Nu ik alleen meerijd, ben ik stil.

Trouwens, allemaal zijn wij Yorken toppie goed in observeren. Voor ons is er veel duidelijk, wat raadselachtig lijkt voor mensen. Zo val ik uit naar stofzuiger, bezem of swiffer, tenminste als Marja, niet zo vaak, die hanteert. Doet onze lieve hulp hetzelfde, dan zit ik relaxt op korte afstand te kijken. Gewoon een kwestie van afspraak tussen haar en mij. Koekje toe !

Bij Sjannet van de hondenuitlaat loop ik al 10 jaar los mee. Ik ren af en toe terug naar haar, in slijmstand en met een vriendschappelijk hapje in haar kuit, gewoon gewoonte. Bij Marja kan ik 9 keer los en de 10e keer ga ik heerlijk de wijde wereld in en ben niet van plan terug te komen.

Ook kan Sjannet mij altijd uit mijn mandje tillen om mee te nemen, al regent en stormt het en lig ik op mijn rug te chillen. Wil Marja dat doen, dan moet ze scherp mijn humeur in de gaten houden. Wordt het slijmen of een snauw en een beet ?

Dat doet mij nog denken aan al het bezoek dat we vorige week kregen. Toppie gezellig. Er was er eentje in een jurk en met blote benen, wat een lol om daar in te happen. Ze danste ook nog in de rondte en uiteraard sprong ik mee. Een ander had blote tenen, ook altijd een uitdaging.

Verder slijmde ik mij op schoten en vlijdde mij stijf tegen dijen aan.

Dan snappen ze niet dat ik me zo verschillend kan gedragen. Voor mij logisch. Laat ze naar zichzelf en hun eigen doen en laten kijken.

Tenslotte: alle columns van Freya en mij zijn verdwenen op de laptop en ook niet ergens anders terug te vinden. Of …………..toch wel: gewoon papieren uitvoering.

Dan lees ik mee met Marja over 10 jaar geleden. Hoe Freya de baas over mij werd! Ze had een jaar mijn enorme geklier gedoogd, wist ook niet wat te doen. Tot opeens: voluit beet ze me in de poot en beet door ! Toen hoorde ik hoe hard ik kon gillen. Daarna was het duidelijk.

Geen mysterie dus !

 Snoopy, nieuwe outfit

 

                                       Snoopy, jeugdzonde

 Snoopy, zonnen achter glas

 Snoopy, klaar voor de winter 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *