Ga naar hoofdinhoud

2018-11-03 HIER IS SNOOPY: OMA !?

Snoopy, 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, sinds kort zit ik in een buurtwandelgroepje.
Met chihuahua Rocky van 4 en boomer Caesar van 2 gaan we elke woensdag het Stadspark in.
Van Rocky mag ik niet teveel slijmen met zijn vrouwtje en eerlijk gezegd is dat omgekeerd ook zo. Ook lawaait hij uit onzekerheid tegen andere mannetjes. Dat deed ik vroeger als meisje trouwens ook. Nu slijm ik, ga een bochtje om of op de rug.
Caesar vindt alles goed. Ik leer ze hekje en bankje springen. Beetje activeren die jongelui!
Hoor ik opeens “oma Snoopy, oma Snoopy” en nog eens “je bent onze oma Snoopy!” ik sta verstomd, weet niet eens wat dat is. Moet ik er blij, boos of verbaasd over zijn? Ik snuffel maar gewoon door, afgewisseld met een sprintje of sprongetje.
Hoe kan ik oma zijn, terwijl ik nooit moeder was? Er schijnen ook overoma’s te zijn en over-over…… En hoe langer je leeft hoe meer kans je hebt op zo’n naam. Ook als je grijzer en stijver wordt en vaker moet plassen heet je sneller oma, opoe of ouwtje.
Zo wandelen wij met oud-collega’s (ja ook oma’s erbij) en mijn beschermster herder Doenja rond de plas. Al is ze niet zo oud in jaren als ik, Doenja heeft een grijs bekkie en kan niet meer springen. Ben je een grote hond heet je dan ook eerder oma?

Nou ik ben gewoon Snoopy, vroeger ook wel Snoopy helleveeg, jarenlang puber Snoopy volgens de DA-assistente en tegenwoordig Snoopy slijmbal.
Nooit te oud om nog iets te leren. Zo heb ik mij onlangs bekwaamd in de lagetafelsprong. Soms ligt op die tafel droge worst, die ruik ik en dat gaat wel mijn bekkie voorbij. Vaak hoor ik ook dat er niets ligt. Dat wil ik nu toch checken.

Over bal gesproken even een klein raadseltje: ik speel al jaren met de bal. Ik heb er 2, even groot, een rode en een blauwe, maar…………………alleen met de rode wil ik rondrennen. Altijd ‘s avonds voor het slapengaan en na kunstjes en brokjes. Dat programma heb ik de afgelopen maanden uitgebreid met balspel ook als Marja gymt. Zij bracht mij zelf op dat idee. Onlangs maagziek en later kipverslaafd, leerde ik weer brokjes eten terwijl ik tevens met de bal speelde. Die combinatie bal+brokje houd ik er nu in en gelukkig zij ook.

En nog eens over ballen: kerstballen in dit geval.
De commercie heeft profijt van ons Yorken. We staan bijvoorbeeld op zakken voer, op shampoo, sleutelhangers en kalenders. En nu zijn er ook Yorken als kerstballen of ballen met Yorken er op. Al is het maar goed dat het op de doos vermeld staat, vreemde types soms.

Die had je niet in mijn jeugd.
Als oma vind ik er geen bal aan !

Snoopy: Yorken in de commercie !

         

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *