Ga naar hoofdinhoud

2018-11-25 HIER IS SNOOPY: TOPMODEL !?

Snoopy, 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, hier zoals gebruikelijk weer van alles wat.

Mee met Sjannet van de hondenuitlaat. Geheimpje tussen ons, hoe het kan dat ik zelfs bij stromende regen droog blijf.
Mee met het buurtgroepje Caesar en Rocky, waar we horen over een teefje die een voorpootpiesertje is, beide achterpootjes de lucht in.

Mee met buurtkennis op de fiets, naar de plas. Zij doet mij direct denken aan de mooie jaren met Freya en herder Wendy. Samen gingen we alle middagen een koekje halen bij de hondenkoekjesbuurman. Was er voetbal op tv of iets anders te vieren dan kregen we tipje slagroom en plakje droge worst.
Ze zijn nu alle drie over de regenboog. Maar wij gaan nog steeds af en toe naar de plas en als ik Kennis zie dan draait mijn propellerstaartje over de top.

Ook mee om buurhond Djingo uit te laten, een echte lieverd, wel wat sloom. Ze mag niet aan mijn mandje komen en ook niet als eerste een brokje.

En mee naar Friesland naar Henry, Iwan en Mossjeh en 2 gedoogwezens en natuurlijk Jenneke. Altijd eerst even aftasten: ik verdedig de tas van Marja als Henry er aan snuffelt. Later mag hij van mij op schoot en ik er naast.
We gaan nog even aan de wandel, waarbij ik verbijsterd ben hoe vaak en snel dat kereltje kan druppelen, loopt nog geen 5 meter gewoon door. Dat moet toch doodvermoeiend zijn. Blij dat ik een meisje ben, al mag ik ook graag ergens overheen gaan……………

Tenslotte is er nog een top belevenis. Zeer aan te bevelen als je uit je dak wilt gaan.
Om 10.00u op zaterdagmorgen staan we met 8 honden, 2 gedoogwezens en aanhang voor Tuinland te wachten op………….. de fotograaf.
Om 11.30u staan we weer buiten.

Het is een vrolijke beestenboel al zijn wij de pineut. Onze aanhang probeert ons in de plooi te krijgen en te houden.
Een Ridge back poseert beeldig. Een Mixtje doet een eigen standje.
Een bejaarde Teckel, bijna net zo eigengereid als een Yorkie, moet samen met een puber die 25% york in zich heeft. Puber doet als puber en steelt de show. Teckel blijft rustig afwachten en als haar maatje 2 seconden stil zit, draait ze ons haar kontje toe.
De gedoogwezens moeten in een kratje met vrolijke slierten versierd.
Als laatste kom ik. M heeft kiptipjes mee en mijn lievelingsflos.
Moet ik ook in dat kratje!
Nou ik laat ze goed merken hoe ik dat wil, houd mijn publiek in spanning. M joelt en springt. Wat een vertoning, alle 4- en 2- potigen leven mee.

En dan och, 1 seconde ben ik ook begaan met haar.
Ik gedraag mij als een wijze 11-jarige en speel topmodel, wel met 3 pirouetjes als toegift !

Snoopy in Friesland bij Mossjeh, Henry en Iwan !

  

 Snoopy binnen, de rest buiten !

  Snoopy: speelt topmodel !

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *