Ga naar hoofdinhoud

2019-01-06 HIER IS SNOOPY: 2019 !

Snoopy, 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen

Hei Yorks, 2019, ik ga er voor, jullie ook ?
Eerst maar weer een yorkieraadsel, hoewel ???

Ik kan veel lawaai maken: piepen, loeien en schel blaffen. Dat doe ik als ik opgewonden met de bal speel, als de maandelijkse sirene gaat, als Marja aan de telefoon zit en als ik me onzeker ga voelen over wat er staat te gebeuren.
Maar…………………niet als ik per ongeluk wordt opgesloten: op de gang, op het toilet, in een andere kamer, in de sneeuw buiten of zelfs in de kast. Nieuwsgierig als ik ben.
Dan geef ik geen krimp.

Uit de sneeuw werd ik gered doordat Freya binnen zei dat ik buiten was. Soms wordt het ontdekt omdat het zo stil is.
En onlangs bij Jenneke in Friesland, blaften lieve Henry en Iwan mij de kast weer uit.
Vroeger was eerste York Loesje hoegenaamd zoek in het dorp waar ze logeerde. Iedereen in rep en roer. Bleek ze stilletjes achter een gordijn in de gang verscholen. Toen ze oud was en niet goed meer zag, sloeg ze linksaf in het bos en de andere wandelaars gingen rechtsom. Dat vind ik echt zielig, maar blaffen deed ze niet. Daarna ging ze altijd aan de riem.
Freya vond het heerlijk om mee te gaan met hondenuitlaat Sjannet. Opeens was ze zoek in het bosje bij de plas. Nergens te vinden. Na uren spanning en speuren met koekjes en worst, ze dachten zelfs dat ze misschien naar huis was gelopen omdat ze de route goed kende en altijd de weg wist, kwam ze vlakbij de startplek uit de struiken!

Genoeg geraadseld voor nu!

Vlak voor de Kerstdagen wandelen we met ons buurtclubje, Rocky ,Caesar en ik in het park. Moeten we onze kerstkleding aan voor de pr. De heren een jasje en ik een jurkje. Stilletjes denk ik er het mijne van, als dit goede pr is???? Niet voor 4 -poters denk ik ??

Dan gaat Marja op reis en ik ook. Zij naar het donkere hoge Noorden en ik naar Friesland. Waar zij is, hebben alle honden lichtjes om of gele hesjes aan………
Ze logeert bij 3 gedoogwezens, waarvan de ene een reuzen kater is. Hij praat de hele dag en heeft een groot jachtterrein waarvan hij van alles mee neemt als cadeautje. Zo kreeg Marja 2 dode lemmingen. Och, sommigen van ons yorkies kunnen er op dat gebied ook wat van.

Ik geniet bij Henry, Iwan en Mossjeh van alle warmte en het gezellig bij elkaar liggen chillen. Ben in topvorm en tophumeur, snauw niet 1 keer. Ja, als Jenneke aan de telefoon kwekt, doe ik volop mee. Moet ik op de gang, geen punt, ben ik gewend.
En dan……………gaat het hondenparadijs voor mij even open. Ik ontdek de grote mand vol flossen. Dat wordt sorteren, slepen en de mand omkiepen. Ik verveel me geen moment. Ook mijn Snoopykleed gaat de hele kamer door. Als het naar wens is, ga ik met de grootste flos stijf tegen mij aan liggen dromen !

 Kersthondjes    reuzenkater

 Lemming cadeautje

  Chillen met Henry & Iwan

 Flossen paradijs    Dromen

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *