Ga naar hoofdinhoud

2019-01-27 HIER IS SNOOPY: WINTER !

Snoopy, 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen

Hei Yorks, het sneeuwt hier terwijl mijn tiepster zit te rammelen en ik voor inspiratie moet zorgen. Geen punt, ik app mijn YAC (Yorkie App Club)-lieverds, of laiverds zoals ik ze noem en krijg meteen hulp. Wij hebben nu al een jaar of wat een hecht zooitje ongeregeld ……………………. Hadden we ook nooit gedacht. We leven mee met ieders wel en wee en nemen het onvoorwaardelijk op voor elkaar.
Misschien een tip voor jullie en dus voor jullie baasjes, vrouwtjes en dienaars om ook zoiets te starten?
Want wij Yorken kunnen veel, maar typen niet.

De tip was, schrijf over de winter en hoe wij die door komen.
Nou dat is zoals alles in onze YAC heel verschillend.

Sommigen genieten enorm van de sneeuw. Heerlijk om in te rennen en er valt extra veel te snuffelen. Anderen zijn dankbaar dat ze meer binnenhondjes zijn. Even de neus buiten de deur en snel in tuin of plantsoentje pi en po en weer heerlijk bij de open haard, op schoot of onder een fleece dekentje.
Trouwens de buitendoggies koesteren zich na de lange wandeling ook in de behaaglijke warmte thuis.
En tijdens het lopen gaan de meesten gekleed in hun winterjas-of trui.
We showen die aan elkaar en je staat versteld hoeveel variatie er is.

Ik heb een Noorse trui, zo kort dat mijn kontje bevriest, volkomen waardeloos. Dan kan ik kiezen uit een licht soort van regenjasje, zit lekker, maar is ook iets te kort en mijn buik blijft half bloot. Tenslotte is nu mijn echte weer-en wind jas aan de beurt. Heel degelijk en royale maat. YAC-er Heer Hallyfax adviseerde mij die en stuurde zelfs een op naar Groningen. Nou ik vind het een kreng, te stijf en te lang, zodat ik elke keer als ik moet keutelen niet lekker zit. Eigenlijk is het meer een jasje op pootjes. Trouwens die worden toch nog natte, koude ijsklompjes. Dan is het heerlijk dat in de regen hondenuitlaat Sjannet me onder haar jas stopt!
In echte sneeuwlanden hebben de honden laarzen aan of soms vet tussen de tenen. Geen idee of dat prettig rent. Ook zie je de grotere honden met rugzakjes op, sjouwen met hun eigen voer ?
Als wij op bezoek gaan of ik ga een dagje naar oppasAnna (van OOPOEH, Opa en Oma Passen Op Een Hond) neem ik ook van alles mee, maar ik heb mijn draagster, goed geregeld.
Tenslotte ben ik 11 jaar, volgens mijn stamboom sinds 6 januari en boven mijn stukjes al veel langer…………………………………….

Dat zijn 11 winters, met en zonder sneeuw en ijs, met en zonder trui of jasje en altijd warmte om mij heen van Marja en laiverds her en der, nabij en ver !

foto boven: Noors    regen    sneeuw

 Tiddy

 Bogyi & Sem

 Hallyfax  

  Quinty & Emma 

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Heeee Hallyman
  Ik krijg datzelfde jasje…zwart met turquoise ..
  Heeft Truus besteld bij Wish…
  Trouwens….leuk artikel heeft Marja gemaakt he?

  Dikke knuf

  1. Snoopy schreef:

   Ha die Cody, wat leuk dat je reageert!
   En je weet de volgende keer kom jij met je jasje in beeld!!
   Pootje van mij en knuffel van Marja

 2. Snoopy schreef:

  Ha die Cody, wat leuk dat je reageert!
  En je weet de volgende keer kom jij met je jasje in beeld!!
  Pootje van mij en knuffel van Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *