Ga naar hoofdinhoud

2019-02-17 HIER IS SNOOPY: UIT(GE)LATEN !?

Snoopy, 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen

Hei Yorks, ik ben vandaag uitgelaten omdat ik word uitgelaten………………..
Gisteren werd ik door oppasAnna (die van OOPOEH) uitgelaten en was ik daarna uitgelaten. Soms moet ik uitgelaten en ben ik niet uitgelaten. Ook komt het omgekeerde voor: niet uitgelaten en daarom uitgelaten…………………

En tenslotte kan ik uitgelaten zijn en heeft het niets met uitlaten te maken.
Dan mag ik bijvoorbeeld met de bal spelen, dansen of andere kunstjes doen. Ik krijg lekkere tipjes kip of ei, of veel aandacht of alles samen. Ik ontmoet lieve bekenden, leuke hondenvriendjes of een heerlijke drol om in te happen en te rollen.

Als we op reis gaan, geniet ik onderweg in mijn reistasje. Het liefst lig ik in mijn oude tasje, dat nog altijd een beetje naar Freya ruikt. Het is spannend waar we naar toe gaan en waar ik dan word uitgelaten: allemaal nieuwe geuren. Er valt een boel te “lezen” en kennis te maken met wat en wie we tegen komen. Ik mag mij graag bekend maken met een extra druppie, al ben ik geen hij.
De meeste mensen wil ik hartelijk begroeten, helaas zij niet altijd mij. Bij honden ligt het ingewikkelder. Jonge drukke puppies vind ik een beetje eng, dan snauw ik. De ene pup verstaat dat goed, maar de andere wordt nog wilder. Net jij vroeger zegt Marja dan. Kan best zijn, ik heb het er niet op. Er zijn ook honden waar ik tegenwoordig voor de zekerheid met een boogje om heen loop, dan krijg ik als beloning een brokje. In mijn jeugd vloog ik ze aan en dat was niet verstandig! De meeste viervoeters begroet ik echter met mijn propeller staartje en vaak ga ik goedmoedig op de rug liggen. Geen trammelant met mij, straal ik uit. Van Freya geleerd, die echt nooit gedoe had.

Ben ik bang, dan kleef ik tegen Marja aan. Ik leerde dat vroeger bij een heel chagrijnig oud buldogje met dito baas. Sindsdien moet ik geen buldogjes al zijn ze nog zo lief. Bijzonder dat vroege ervaringen er zo in hakken, schijnt ook zo bij mensen te zijn. Soms akelig en negatief, soms ook omgekeerd. Majesteit Freya was smoor op rottweilers en labradors. Ze ontmoette ze op de hondenschool en het was meteen over en weer een klik!

Hoe is het bij jullie met uitlaten en uitgelaten?
Ook in tuin of op balkon kun je uitgelaten zijn. Velen van ons zijn toppie blij op het strand en ik bij de hondenuitlaat.

En heel belangrijk: het zo bekende wie laat wie uit?
Heb je ooit gehoord van een stappenteller?
Marja heeft er eentje en nu moet IK er aan geloven………………
Nog even en en wij krijgen ook zoiets aan onze pootjes, een gat in de markt! Wie springt er in?
IK NIET, maakt mij niet uitgelaten !!

  uitgelaten !! 

  uitgelaten !!

wordt nog uitgelaten !!

  werd uitgelaten

 

***************************************************************************

 Ik ben Cody en hoor met mijn jasje ook bij de vorige column over de Winter.

Ik geniet na van mijn wandeling!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *