Ga naar hoofdinhoud

2019-03-10 HIER IS SNOOPY: SLAPEN !

Snoopy 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, ging het de laatste keer over uitgelaten worden en zijn, nu heb ik een heel andere vraag: slapen, hoe doen jullie dat en wat vind je er van?

Hoewel ik nog zeer actief en bij de tijd kan zijn al zeg ik het zelf en Marja ook, slaap ik graag en als 11-jarige steeds grager.

Onze eerste York sliep ‘s nachts op een luie stoel in de slaapkamer. Ze was een goede snurker. Het bed was voor haar te hoog, ze kon en mocht er niet op. Maar waren ze met elkaar in een logeerkamer, waar geen luie stoel was en het bed lager, dan dramde ze de hele nacht op en neer van reiskleed naar bed, niemand sliep. Overdag liep ze vele kilometers, verder was ze rustig en lag ze het liefst op zichzelf en op de bank, net half naast haar kleed en nadat ze eerst de kussens er af gemept had. In de auto lag ze te pitten op de grond bij de bijrijder.
Toen ze 15 jaar was en niet meer kon springen, werd ze overal opgelegd.

Toen kwam Majesteit Freya. Ook Freya lag graag op zichzelf, ze was beslist geen schoothond. Zij sliep overdag op haar eigen kanapeetje en later ook op haar elandkussen. Was het haar te druk, dan trok ze zich terug onder bank of bed en dommelde daar met 1 oog open. Intussen woonde Marja alleen en zonder auto. Dus leerde Freya in een tasje meereizen in bus en trein. Slapen deed ze niet. Ze bleef altijd waakzaam en loerde uit het raam, ook al was het donker buiten. Geen idee wat ze zag!

En ja, toe kwam ik, als ongeleid projectiel. Alles deed en doe ik met overgave: rennen, happen, bijten (niet meer), blaffen, spelen, blij en chagrijnig, gezond en ziek zijn, slijmen en snauwen en uiteraard ook slapen.
Als pup eerst in een klein mandje in een hekwerk. Ik blafte in mijn dromen zo hard, dat ik er wakker van werd en dan op zoek ging waar het geblaf vandaan kwam………. En als ik in mijn slaap Freya, een echte slobberaar, hoorde drinken dan rolde ik automatisch uit mijn mandje en dronk ook.
Later mocht ik uit dat hekwerk en toen lag ik altijd stijf tegen Freya aan: in haar mand, op de bank, de grond, in de reistas en in de zon en ja hoor op het elandkussen.

Ze schoof dan altijd 20 cm op en dan ik er achter aan. Tot het niet verder ging, dan zocht ze een ander slaapplekje, ik ging mee en opnieuw begon het opschuiven. Ze was gesteld op haar privacy, totaal ander tiepje dan ik.
Maar….. ontroerend was, dat ze tegen mij aan kroop toen ze erg ziek was het laatste half jaar van haar leventje.

Nu behelp ik mij al 5 jaar met alleen Marja: schoot,-been,-bank-,mand-,reistas-,bed hangen. Zelfs achterop de fiets. Overal pit ik, als ik mij maar veilig voel.
Elandkussen keek ik 3 jaar niet aan. Gelukkig is het inmiddels weer mijn favoriet!

  Snoopy: samen met Freya op elandkussen!

  Snoopy : alleen op elandkussen, blijft wennen!

  Snoopy: samen met Henry en Iwan!

 Snoopy: Quinty en Emma ook knus samen en in pyjama!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *