Ga naar hoofdinhoud

2019-03-31 HIER IS SNOOPY: VAN ALLES WAT !

Snoopy, 11 Jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen

Hei Yorks, mijn vorig stukje, ik werd er gewoonweg slaperig van.
En toch nog scherp genoeg om te bedenken dat mijn tiepster een heel geliefde relax-en slaaphouding van ons over het hoofd zag. Dat, terwijl deze houding ook nog eens zo “SCHATTIG” wordt gevonden en dus een toppie slijmstand is.

Alsnog plaatjes van dit standje………………..

     

Ook vertelde ze niet dat sommigen van ons elke avond heerlijk toegedekt worden of uit zichzelf op bed onder de dekens schieten. Niet meer te zien, dus ook geen plaatje!

Dan over naar het meer actieve gedeelte van mijn bestaan.

Zo wandelen wij met 30 honden over het strand van Schiermonnikoog.
Dat doen we elk jaar en 2 jaar geleden viel ik in love met Ijslander Snorri. Het was wederzijds. Helaas is hij er nu niet meer bij, hij kan slecht opschieten met andere mannetjes. Dat geeft in elk geval zijn baasjes teveel stress.
Ik vind het heerlijk om Sietske en Rutger van de Hondenschool te begroeten en ben blij dat er best veel kleine honden zijn. Wij rennen tegen de stormwind in, worden gezandstraald. Dan bedenk ik dat ik beschutting van de duinen ga zoeken. Niemand die mij volgt, onbegrijpelijk. Moet terugkomen van mijn trouwe stoorzender, maar krijg compliment van Sietske voor mijn overlevingsinstinct. Later, bij de quiz voor baasjes ook nog de prijs voor de lichtste hond en een extra tippie slagroom!

Thuis wordt het voorjaar.
Er zijn nu 2 buurkatten: Sem en Beau. Gedoogwezens zeggen wij in ons YAC-groepje. Beau is een jonkie, vindt mij eng en gaat weg. Sem en ik kennen elkaar al. Hij wijkt geen millimeter van de schutting als ik er luidkeels aan kom stormen. Beiden zijn we even nieuwsgierig. Mijn staartje is in propellerstand.
Als pup kon ik door de schutting, kan niet uitstaan dat dat niet meer lukt en dat Sem er wel over kan. Zo wordt het nooit wat tussen ons. Marja zegt dat we een TE verschillende communicatie hebben, dat we elkaar niet kunnen begrijpen. Nou, volgens mij is ze gewoon bang dat Sem van bovenaf op mij springt en ja, dat wordt geen gezellige begroeting.

Bij oppasAnna ben ik 3 nachten en ook dat bevalt prima. Ik slaap in mijn lievelings reistasje naast haar bed en dan aait ze me af en toe. Ik maak kennis met de buurthonden daar en hun geurtjes en ben afgunstig als ze Anna te goed kennen. Ga mee in de auto en maak kennis met hun boot. Loop fier over de steiger, benieuwd hoe dat verder gaat. Zwemmen doe ik in geen geval.

Tenslotte heb ik weer mijn zomervacht. Er ligt wel een halve Snoopy in de afvalbak. Ik heb een hekel aan dat geklooi en laat het deze keer goed merken. Nou dan gaat de trimster, waar ik toch stapelgek op ben met mij “in gesprek”. En uiteraard slijmt ze mij met extra kiptippies.
Zulke gesprekken lust ik wel kip van !!

     

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *