Ga naar hoofdinhoud

2019-04-21 HIER IS SNOOPY: FLEXIBEL !?

Snoopy, 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Goningen.


Hei Yorks, met buurkatten Beau en Sem, en hun baasjes en Marja fantastisch achter elkaar aan gejaagd……….niet te filmen!
Ik kan nog steeds niet door de schutting en er ook niet over heen. Maar alle deuren stonden open, topkans. Goed voor hun stappentellers, al begint mijn stoorzender dan weer over haar zoveelste hartverzakking.
Later is de rust weergekeerd. De verstandhouding is nu zo, dat ik niet meer blaf als ik ze zie en dat zij niet aldoor door het raam loeren of in ons tuintje lopen. Wel spring ik kwispelend buiten rond, vrij zinloos, eerlijk gezegd.
Alleen……………..ik ben al 2 ons afgevallen en krijg nu extra tipjes, dus zinloos???????

Over tipjes gesproken: we halen bij de dierenartsassistente mijn voer op en we krijgen een gratis blikje “Stoofpotje” mee. Ik ben proefhond. Het deksel wenst mij “bon appetit”. Ik vind het verrukkelijk, het slobbert lekker weg en het lijkt in mijn bakje ook nog heel weinig, zodat Marja de neiging krijgt er een schepje bij te doen. Bij die neiging blijft het helaas.
Ik geef rapportcijfer 10, maar zij vraagt waarom meneer Hills het heeft gemaakt. Zegt assistente dat er vraag naar is. Als baasjes en vrouwtjes zelf een stoofpotje eten, gunnen ze dat hun lieveling ook.
Je voelt hem al komen: hier wordt geen stoofpotje gegeten……………

En zo pas ik mij maar weer aan, tipjes kip, ook goed.
Dat aanpassen, hoe flexibel zijn jullie? Wat valt van ons Yorken op dat gebied te verwachten? Standvastige doorzetters als wij zijn, soms geen ho aan. Sommigen graven uren door, anderen jagen eindeloos op muizen en kikkers of kunnen heel lang op kussentjes mooi liggen wezen.
Ik blijf continu op scherp voor de buurgedoogwezens en als Marja me komt ophalen bij oppasAnna piep ik 1 minuut van te voren. Want slim en voorgevoelig zijn wij ook, en principieel.
Zo zijn er die alleen uit hun eigen bakje eten, zoals ik al eens schreef, om over andere eet en niet-eetgewoonten maar te zwijgen.

En toch flexibel met beleid kan ik ook zijn. Dan laat ik mij oppakken en aaien, ik ga zelf aan het slijmen, of ik leg mij neer bij een nieuwe slaapplek, een andere wandeling en zelfs een oppasvrouwtje. Bij Jenneke in Friesland, ben ik na jaren een snauwbegroeting tegen haar hondjes, daar mee gestopt. Ze mogen nu zelfs van mij ook bij haar op de bank liggen.
Omdat ik springveren heb, spring ik op alle banken en er net zo vlug weer af als dat niet mag en…………………….enz. Springveertraining!

Kortom:
Flexibel als een York !

  Beau en Sem de buurgedoogwezens !

  Waarom kan ik er nu niet door en als pup wel ?

 Rustmomentje !

Bij oppasAnna, geen elandkussen maar haar knuffelhondje !

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *