Ga naar hoofdinhoud

2019-05-12 HIER IS SNOOPY: (ON)BEWUST !?

Snoopy, 11 jaar, woont samen met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, vorig jaar augustus liet ik opeens zomaar mijn plas lopen, vooral als ik ontspannen lag. Ik was er zelf vies van. De DA noemde het onbewust incontinent, wat meer voorkomt bij oudere teefjes en ik kreeg een half pilletje. Dat zou mijn blaasspieren sterker maken. Ik was acuut droog, al na 1 dag, wat een raadsel was. Voor de zekerheid gaf Marja me nog 3 weken een kwart tabletje. Alles bleef goed tot onlangs. Weer helemaal nat, bah! Gauw met pil begonnen, meteen o.k.

Ik deel het, zoals alles, met mijn Yorkie App Club. Nou ze lezen alleen het woord onbewust en dat geeft iedereen ruimte voor trucs, weeffoutjes en streken. Ook allemaal onbewust en……………..niets aan te doen, want lang niet overal is een pilletje voor. Soms helpt even een streng nee of NO, een time out in de gang of een krijs. Gelukkig is geen dienaar, vrouwtje of baasje consequent, dus leren wij snel leven met hun gedrag. Ook soms slijmen ze met extra tipjes om ons op andere gedachten te brengen, stommer kan ik het niet bedenken. Werkt uiteraard averechts, versterkt ons toch misschien wel echt onbewust gedrag in een zeer bewuste variant! In de YAC geven wij dan als advies aan elkaar: volhouden, rekken……………

Onbewust wordt er in stront gerold, in dode vis of kots. Er wordt in kuiten gehapt of achter gedoogwezens (ja, katten), bezems en stofzuigers aan gezeten, op douchekleedjes gepoept, met brokjes gegooid of bakjes om gekiept.
Kussens vliegen door de kamer, piepbeesten worden gemold. Och bleef het daar maar bij.
Want nu kom ik op een gevoelig onderwerp. Ik noem geen namen.

Er zijn er van ons die muizen, vogeltjes of kikkers te grazen nemen.
Nou laat ik eerlijk wezen, ik had ooit een jong koolmeesje in de bek, ja lag voor mijn pootjes………… ik bracht het naar mijn mand. Eigenlijk denk ik dat het door Marja , geheel in paniek, een hartstilstand kreeg.

En toch wat een aanwinst zijn wij. Want ook onbewust hangen wij schoot, been, bank of bed. Wij troosten, geven warmte. Er kan met ons geknuffeld, gewandeld en gespeeld. We maken een ieder aan het lachen en zijn er om voor te zorgen en aandacht en liefde aan te geven. Onbewust blijven ze dankzij ons in conditie, krijgen sociale contacten en kunnen winkelen.
Wij staan altijd paraat en houden alles in de gaten. Waar Marja gaat, ga ik, in keuken, kamer of W.C.

Als ze thuis komt, is het huis nooit leeg, behalve als ik bij oppasAnna ben.
En dan…………………. is ze zich zeer bewust hoe zij me mist !

 onbewust Freya aan mijn zijde !

 Onbewust als Spook !

 Onbewuste grijns !

 Onbewust lak aan alles !

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *