Ga naar hoofdinhoud

HIER IS SNOOPY: 2016-02-28 MIJMERING!

Snoopy (8 jaar) woont met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, kou en warmte, regen en sneeuw, zon en wind, ik moet mijn kontje er toch altijd aan wagen om te plassen en te poepen. Via de YAC hoor ik van binnen-pleetjes en zelfs van pampers en ook van tuingemakken. Ikzelf mag ook in ons tuintje, dat heeft Marja mij geleerd toen ik puppie was. Als het heel bar weer is, of ze heeft geen zin/tijd of is moei dan mag/moet ik daar. Ik vind het best, maar Freya wilde beslist niet haar eigen tuintje bevuilen. Zelf vond ik als jong Yorkie een geheim plekje boven op de logeerkamer. Dus als ik geen zin heb of ik moet heeeel nodig, dan ga ik daar. Helaas is dat ontdekt en wordt niet gewaardeerd! De afgelopen tijd zijn we op pad geweest, maar hebben ook veel thuis gehangen. Ik ben een beenhanger, maar ik ken Yorkies als bankhanger, schouder-of nekhanger. Volgens mij zijn wij in het algemeen goede hangers. Maar ook felle uitvallers, zo nodig…. Katten, duiven, bezems, puppies en kleine kinderen werken op mijn uitvalknop. Wordt mijn weeffoutje genoemd. Nou ja, soms beheers ik mij en dan is het direct een koekje erin. Er is een schattig buurpuppie, zit geen kwaad bij en toch moet ik voor de zekerheid mij even laten horen. Wordt ook niet gewaardeerd!

Wij hebben een nieuwe achterbuurkat. Die bleef de eerste keer toen hij mij zag en hoorde, verschrikt op de schutting hangen. Niet weer gezien, saai. Trouwens sinds 1 week is ons tuinmuisje er weer, die mag scharrelen van mij. Er schijnt ook een achterbuurrat geweest te zijn die vogelvoer kwam bietsen. Ik was er niet, maar ik snap nu wel waarom ik aldoor zo moet rondsnuffelen.

Soms is het echt handig om een slimme York te zijn!
Wij reizen naar een groot chique huis. Ik in mijn nieuwe tasje, waar ik zo nodig heerlijk in kan slapen. Er is een grote gastenkamer met dito bed. Dus in gedachten genoot ik al. Komt gastvrouw plotseling binnen, kijkt mij dringend aan en vraagt “waar slaapt Snoopy?” Ik werkelijk perfect, spring in a split second in mijn reistasje en zet mijn mooiste oogwitjes op. Heel vertederend. “Daar dus” zegt Marja. Deur dicht en ik in de volgende split second heerlijk op bed. De volgende dag moet ik oppassen, met reistasje in een grote hal met heerlijke bank. Als ze thuiskomen, lig ik heerlijk in mijn tasje. Doe alsof ik in diepe slaap ben, och wat lief en gehoorzaam……… Acuut valt er wat lekkers uit de lucht en mijmer ik nog even na over mijn perfecte bankhang!

marja_28_februari_2016

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *