Ga naar hoofdinhoud

HIER IS SNOOPY: 2016-08-21 ZOMER!?

Snoopy (8 jaar) woont met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, toch is het zomer. Hier in het Noorden is het precies passend voor ons nieuw tuintje, nat maar ook zon. We proberen tussen de buien door te wandelen en te fietsen. Daar is voor de YAC-ers van onze Yorkies App Club geen beginnen aan. Ene Heer Hallyfax staat 1 in de top 10 verzopen doggies. En allemaal kennen we YorkieTrucs om er niet uit te hoeven. We willen ons kontje en sommigen hun zelfbenoemde kroonjuwelen niet in het natte gras zetten.

En toch is het zomer. Wij doen kleine uitstapjes, anderen gaan ver weg. De YAC-ers zijn internationaal: Spanje, Portugal, Italië, maar ook Veluwe, Zee-en Friesland. We vliegen, varen en rijden in bus, trein en auto en op de fiets. Ook zijn we multi-inzetbaar. Voorgenoemde Heer H. is assistent havenmeester, Henry in Friesland onze weeryork en allemaal draaien we onze poot niet om voor een bekje Spaans, Portugees, Italiaans, Engels, Noors, Fries of Gronings.

Ik beleef al genoeg in onze dagtripjes.Wandelend in het park, hoor ik een verhaal over een halfzus van Koningin Wilhelmina die vlakbij is begraven. Lopen we langs het voetbalveld waar FC Groningen traint, schieten ze de bal voor mijn pootjes. Ik mag er niet eens achteraan. De bal rolt de snelweg op en we moeten wachten op de politie. Weer op pad valt een grote kraai Marja aan, pikt haar midden op de kop. Ik blijf ongedeerd, straal mijn Yorkie Power uit. Weer verder zijn er zwanen met 4 jongen. Nou ik snap meteen dat ik me gedimd moet houden en zij ook. Zo is er altijd wel wat.

Heel bijzonder is de jaarlijkse Terrasmiddag van onze Yorkshire Terriër Vrienden Club. Deze keer in Beesd. Met bus, trein en auto er naar toe. Meer dan 50 yorken en dienaars, bedienden en aanhang. En allemaal verschillend, in alle maten en kleuren springen we rond. Sommigen bedeesd, onzeker of gestrest. Anderen dominant, fel en levendig. En dan nog dat gekwek om ons heen. Ik begin enthousiast iedereen te begroeten, maar bij de 13e krijgt mijn weeffoutje de overhand en moet ik even grommen. Onze YAC is vrijwel compleet. Via de app zijn we 100% vriendjes, in het echt is het aftasten. King en Max gedragen zich vrij rustig bij zoveel soortgenoten. Heer Hallyfax en Sir Montgomery, Monty voor intimi, moeten zich zo nodig laten gelden, blikkeren met hun gebit. H. moet in zijn straftas, wat duidelijk geen straf is. Quinty gedraagt zich voorbeeldig. Emma springt uit haar wandelwagentje en is zoek. Lawson is prachtig en lief in zijn jasje en met papillotjes. Henry schiet in de stress. Maar dan gaan we wandelen en dat werkt heel ontspannend. Terug op het terras zie ik Pipa die genoeg heeft van de drukte en op schoot haar kopje verbergt. En tenslotte leer ik Kathy kennen, nog geen 2 jaar en al een groot succes bij behendigheid en flyball.

O woonde die maar bij ons dan gingen we alle dagen trainen!

marja_20_augustus_2016

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *