Ga naar hoofdinhoud

HIER IS SNOOPY: 2016-09-18 VERRASSEND!?

Snoopy (8 jaar) woont met Marja de Geus in Groningen.
Hei Yorks,wij moeten altijd maar afwachten wat de dag ons brengt en wat voor plannen onze dienaars, bedienden, vrouwtjes en baasjes hebben.

Mij staan een aantal uitstapjes te wachten: op de fiets, met de auto, bus of trein of gewoon wandelen. We fietsen naar Friese Stabij Mahler, met zijn grote tuin en lieve dienaars. Hij houdt niet van andere reuen, maar dat ik kom is o.k. Als Marja haar been breekt, mag ik er logeren.
Weer thuis word ik aangevallen door een kat, terwijl ik rustig en op afstand er langs loop ( brokje erin). Ik ben verward, het hoort andersom te zijn, ik ben degene die altijd uitvalt.

We fietsen langs de Drentse A en de Reestlanden bij Meppel. Daar worden we onverwachts uitgenodigd in Marja’s geboortehuis: begroet door een Bordeau Dog, echt groot, 2 katten, 2 reuze konijnen en 4 cavia’s. Ik begin nog te grommen en wil er op af maar bedenk me dan. Op Marja’s arm is het wel zo veilig. ’s Avonds thuis scharrelt ons egeltje voor het raam, ik moet gewoonweg kwispelen.

We wandelen naar Tuinland, veel heerlijke hondengeurtjes en een kunstkalf. Ik schrik, maar herstel mij direct en quasi nonchalant loop ik er langs.

Hoog tijd voor een treinreis, naar een chique tante, waar van alles uit de lucht valt: tipjes ossenhaas, kaas, worst, zalm en ei. Op de heenreis heb ik een koud kontje, goed bedoeld dat koelelement in mijn reistasje, maar ik houd het liever warm.

Terug in Stad tijd voor een verjaardag. Ik kan het tuintje uit, fantastisch, direct achter de buurkat aan. Moet aan de riem, wel tipje slagroom. Dan komt daar Chi hua hua Kato op bezoek en het klikt meteen. Ik slijm me er in bij haar dienaars en ja hoor, als Marja haar been breekt, mag ik ook daar logeren. Klein minpuntje: ze wonen op een woonboot bij een mini eilandje met 13 katten.
Als probeersel gaan we snel kijken bij hun zomerhuisje waar maar 1 kat is. Ik houd mij koest, maar niet van harte.

Tenslotte weer per fiets rondrijden door de natuur: nieuwe fiets en nieuw mandje voor mij, tiptop.
Het liefst loer ik links of rechts langs Marja naar alles wat er voorbij komt.Ben ik moe, dan ga ik gewoonweg liggen.Zij fietst wel. We gaan met vriendin naar allemaal tuintjes, waar ze lekkere dingen verkopen en waar ze harmonica spelen en ik kan dansen. Tenminste…..ook dat is afwachten. De dames moeten zo nodig stoppen bij een modeshop, dus ik te laat voor de muziek en voor het lekkers!!

Gauw draai ik een paar pirouetjes en houd het voor gezien.

Op de terugweg heeft vriendin een lekke band en een lege accu.

Verrassend hoeveel later we thuiskomen en hoe ik verwend word met een extra portie
SoepVlees (SV voor de YAC, Yorkie App Club).

marja_18_september_2016

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *