Ga naar hoofdinhoud

HIER IS SNOOPY: 2016-10-11 FEESTELIJK!

Snoopy (8 jaar) woont met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, de afgelopen dagen waren feestelijk. Op 4 oktober Dierendag, op de 6e Marjadag en op de 8e Nationale Yorkie Klierdag!  Maar voor het zover is, rommelen we door de weken. We doen alsof we vakantie vieren en gaan met vriendin naar Zwolle en Leeuwarden. Ik leer patat jatten, maar ik lust het niet. Ik wandel door Marja’s opgroeistad en luister naar haar memories.Wat is dat lang geleden, toen had ze nog nooit van mij en Freya gehoord, maar kon ze ook al goed kwekken.In Leeuwarden ga ik mee een kaarsje branden in de kerk; er zingt een koor. Voluit wil ik invallen, dit is heel anders dan de maandelijkse sirene. We gaan meteen naar buiten.

Elke dag is het wandelen, meestal top, soms heb ik geen zin. Ik lig dan op de rug stijf in mijn mand, snauw en grauw en zit vastgeplakt. Dan kiept ze de mand om en ga ik grommend naar mand 2 in de hal. Tegenwoordig heeft ze die al op de kant gezet, dus toch lopen. En als we op pad zijn, is het altijd leuk behalve als het regent. We komen buurthonden tegen en buurtkatten en erg veel geuren en soms een heerlijk stronthapje. Laatst kwam ik thuis met stekelklitten op mijn buik. Eigenlijk een rotgevoel, maar ik laat me door Marja niet aan mijn buik plukken en ook niet door Jenneke als die langs komt. De dames zijn wel geimponeerd door mijn felle verdediging.
Het is hoog tijd voor een bezoek aan trimster Truus en die mag aan mij zitten. Ik vind het er heel gezellig, veel koekjes en ze knipt zo mijn laatste klitje weg, hoera. In tophumeur kom ik thuis.
Opeens ben ik daar zoek. Paniek in de tent. Ik rol van de stoel van het lachen, want ik heb me daarop verstopt, onder de tafel.

Zo moet je zelf vindingrijk zijn om de reuring er in te houden. Wij als Yorken zijn daar zeer vaardig in. Toen we in september vorig jaar de Yorkie App Club oprichtten en genoten van elkaars streken en trucs besloten we 8 oktober tot Nationale Yorkie Klierdag uit te roepen.
Met extra SV, SoepVlees, voor de Klierder van het Jaar. Nou we hebben zeer begaafde types
in de club. Maar jullie doen er vast niet voor onder.

Op 4 oktober Dierendag, voor ons alle dagen gelukkig, op 6 oktober Marjadag, dat is speciaal voor mij. Ik krijg een piepkikker en een Yorkiecadeaupakket van mijn grote fan.Er zijn veel gezellige schoten en er komen lekkere tipjes uit de lucht vallen.

En dan het meest feestelijk: voor de 2e keer dus de Nationale Yorkie Klierdag!!
En lees je dit te laat, bereid je dan vast voor voor volgend jaar.

marja_11_oktober_2016

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *