Ga naar hoofdinhoud

HIER IS SNOOPY: 2016-11-01 LIGGEN!

Snoopy (8 jaar) woont met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, het is Herfst en hoewel ik heel graag aan de wandel ga en achterop de fiets zit, nu lokt het weer niet altijd. Wind, kou en regen, ik kan er niet goed tegen. Mijn YAC-vriendjes en ik zijn liever binnen, liggen te dommelen, lopen te rommelen, zitten te klieren of te slijmen, of bedenken nieuwe YorkieTrucs (YT).
Laatst hoorde ik van Heer Hallyfax hoe hij een tas in dook, zat brood met worst in. Omdat ze hem zo schattig vonden, hij gooide er veel OogWitjes (OW) tegenaan, kreeg hij de worst. Zelf heb ik veel succes met iemand op
de hakken staan, liefst als die met eten bezig is. Net VOORdat er op mijn pootje getrapt wordt, geef ik een krijs.
Vinden ze altijd zielig, dus gauw iets lekkers erin.

En zo gaan we door. Meestal ben ik goed gehumeurd, een enkele keer heel chagrijnig. Dan wil ik niets, grom,
hap en bijt soms. En dan opeens ben ik het vergeten of wil ik het goedmaken en slijm en dans en spring en slik.

We gaan op bezoek bij Jenneke en haar 4 honden en 2 katten (heb ik nog nooit gezien), mijn vaste logeeradres.
We zijn allemaal wat humeurig en Henry en ik willen zelfs geen tipje slagroom, maar samen het bos is,
dat is gezellig.

Weer thuis komt er bezoek. Ik moet wennen aan de geluiden die de logee met zich mee brengt, maar een extra schoot en aandacht zijn fijn. Samen de stad in, zien we in een etalage een Yorkshire Terrier kerstbal!
Als ie halve prijs is, gaat Marja die kopen, dus wordt paasbal.
Met de auto een ritje naar Lauwersoog, kibbeling eten en patatje, af en toe valt er wat naar beneden.

De volgende wandeling gaat naar de Beagles Snoop en Chinou. Ze zijn verhuisd en wonen nu vlak bij ons.
Het huis is heel gezellig voor mij: net een behendigheidscircuitje. Hoogtesprong over dozen om in de kamers
te komen. En via stoel en tafel een breedtesprong: geslaagd op de vensterbank.Ik snap niet dat die Beagles niet
mee springen.

Tevreden zoek ik thuis mijn favoriete ligplek. Lastig want dat zijn er veel: In de mand met eland en kleed,
doek en kikker. Of op de bank met elandkussen, in de gang in mandje onder de trap. Op Marja ’s schoot of stoel, beenhangen, of boven in de slaapmand of in bed. En als de zon schijnt overal binnen of buiten waar een streepje
zon is.

Het enige wat ik mis, is een houtkachel. Toppunt van genot om daar voor te liggen!?

marja_01_november_2016
Met de klok mee: Liggen in bed! Liggen in mand! Beenhangen! Liggen in de zon!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *