Ga naar hoofdinhoud

HIER IS SNOOPY: 2016-11-22 (BIJNA) WINTER!

Snoopy (8 jaar) woont met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, ons tuinegeltje is in winterslaap en ik heb de pest aan een nat koud kontje bij pi en po.
Soms storm, soms zon. Onze eerste York Loesje vloog een keer door de lucht, zat gelukkig vast.

Alle dagen wandel ik met Marja, alleen of met vriendinnen en andere honden of met Sjannet van de hondenuitlaat. Als het regent en erg fris is, heb ik mijn HJ-tje aan, mijn Hallyfax Jasje, was hem te klein.

Natuurlijk gaan we ook nog op bezoek en anders bedenken we afleiding en race ik bijvoorbeeld rond in Tuinland. Nu daar Kerst is, is de route naar de hondenlekkernijen nog langer.

Onlangs ben ik proefhond geweest bij Sietske en Rutger van de Hondenschool.
Er is een oefening voor uitvallende honden, zij gaan linksom rond de vijver en wij rechtsom.
Moeten ze mij negeren en ik mag ook niet naar ze toe om te slijmen of te snauwen.
Nou ZE ZIEN ME NIET EENS, maar gelukkig krijg ik lekkere kauwstaafjes.

Als ik de week daarop Rutger en Sietske bij de plas zie, ga ik uit mijn dak van plezier.
Ik loop er met herder Doenja, mijn beschermer, en we komen van alles tegen want de zon schijnt.
Na 1 rondje denk ik opeens aan Freya, die ging principieel dan richting koffie en lekkers.
Maar ik moet aan de riem, nog een rondje. Weer duikt Freya op in mijn kop, ik ga op mijn kontje zitten op het wandelpad, weiger nog maar 1 stap te doen op het strandje. Wandelen doe je op een pad, geen nat zandm tussen de pootjes. Ze hebben mij maar te volgen. Eindelijk tipje slagroom!

Nog even over dat lopen. Tegenwoordig doen we een minirondje voor het naar bed gaan.
Ik heb dan met de bal gespeeld en ben echt in voor een fijne wandeling en snuffelen en scharrelen,
maar zij wil naar bed. Waarom heb ik als avondyork een ochtendmens?

En dan: de jaarlijkse Vriendendag. Deze keer in 1 dag op en neer met Jenneke,
die het zo druk heeft met de centen, dat York Henry niet mee gaat, want het is niet gezellig voor hem. Nou ik mis hem wel en ook Heer Hallyfax is er niet. En Diva heeft Emma en Melissa gestuurd. Zij doen met Sir Montgomery, King en Max en Quinty en Kyra volop mee en slepen bekers in de wacht. Kwek kwek kwek. En af en toe valt er wat, smikkel smikkel. Natuurlijk is AA er, mijn favoriet, bij hem was ik de ondernemendste pup ooit. Ik doe na aankomst gauw wat kunstjes en een dansje en loop alsof ik al jaren in de ring vertrouwd ben. Dan is het wachten, kijken en bewonderen en bekenden begroeten en op veel schoten liggen. Ook zit ik comfortabel in de buggy van Diva’s vrouwtje. Trouwens wat een soorten van vervoer: benches, tassen en kleine en grote hondenwandelwagens.

En……… ik zie 3 Yorken heel hoog springen zodat hun kopjes gelijktijdig boven hun hekwerk uitkomen! Uniek!!

Thuis dans ik nog door, de volgende dag is rustdag…..

marja_22-11-2016

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *