Ga naar hoofdinhoud

HIER IS SNOOPY: 2017-01-10 LOGEREN!

Snoopy (9 jaar) woont met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, 2017 en ik ben al weer 9 jaar oud!
De laatste weken in het vorige jaar ga ik elke dag mee met Doggys Walk Out. Marja heeft haar been verdraaid en dat moet hoog. Dus voor mij fijne wandelingen, veel gezelligheid in huis en veel beenhangen.
Ik mag extra met de bal, want ze kan nu niet met mij dansen en solo vind ik niets aan. Ze verstopt brokjes in een doek of rolt de bal in het Yorkieproof keukenkleedje, een zogenoemd Noors voddengevalletje. Als zij vindingrijk probeert te zijn, altijd bang dat ik me ga vervelen en voor de gevolgen daar van… ga ik er ook voor. Dus laatst bal zoek, had ik hem zelf in het kleedje gerold.
Trouwens ik heb bij dat balgedoe een vrolijk toppropellertje aan mijn kontje, hebben jullie dat ook wel eens?
Ik sla er mee tegen kast, vaas en bank en met mijn gebrom en geblaf er bij, lijkt het een Yorkie-orkest.

Als het been van Marja weer naar beneden kan, vindt ze tenminste zelf, moet ik zo nodig gewogen bij de DA. Vroeger had ik een ziek maagje en was ik een mini hazewind, tegenwoordig ben ik een stevige York.
Maar… nu is ze bang dat ik dik wordt van alle tipjes.
Gelukkig: gewicht perfect. Gewoontegetrouw gooi ik het brokje dat ik krijg ver weg, wel voor de deur van de wachtkamer. Zo kan ik het heel toevallig snel mee grissen als we huiswaarts gaan.

Dan staat de koffer in de gang en mijn reistasje en een zak brokjes en een extra tube tandpasta ( had van mij niet gehoeven).

Marja moet zo nodig naar haar Noorse vriendin, ver en donker en koud en 3 katten, dus ik ga naar Jenneke. Inmiddels heb ik daar een eigen canapeetje en daar gaat mijn Snoopykleed over. De 2 katten bivakkeren boven en ik tref er Yorken Henry en Iwan en Cavaliers Mossjeh en Floris. Ze zijn o zo lief. Henry ligt veel op de rug en Iwan is zeer bescheiden en Jenneke heeft een heerlijke hangbank en er zijn veel flossen om mee te nemen op schoot.

Toch, ik moet zo wennen. Volgens mijn weeffoutje is de bank privé voor mij, evenals de brokjes, de kauwstokjes en vooral Jenneke. Ik verbaas me er over hoeveel lawaai ik kan maken en hoe snibbig ik ben. Dan gaat ook mijn maagje nog opspelen. Gelukkig is het na een paar pilletjes en vooral een week lang kip en rijst en liefde zo weer over.
En dan geniet ik van heerlijk bij en op elkaar liggen en van klooien binnen en buiten in de tuin met Henry en Iwan, die fijn mee doen.
Als de maandelijkse sirene afgaat, trakteer ik ze op mijn superattractie: ik loei van harte mee. Och, ze schrikken zo, dat ze ook af gaan. Nou die Jenneke zit veilig!!

Logeren, zo gek nog niet, hoe denken jullie daarover?

marja_10_januari_2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Met de klok mee: Henry!Iwan!Knus!Knusser!Bijkomen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *