Ga naar hoofdinhoud

HIER IS SNOOPY: 2017-07-16 FLEXIBEL !?

Hei Yorks, eerst een raadsel voor onze dienaars, bedienden, baasjes en vrouwtjes: Stel M zit aan tafel soepje te eten, stoelrug naar mij toe. Ik lig op haar luie stoel, stoelrug naar haar toe, kijk naar buiten. Hoe kan het dat ik exact bij haar laatste hap naast haar sta, klaar voor tipje soepbal?

Voor ons Yorken vanzelfsprekend………

Nog eentje: M is aan het stoelhangen voor de TV, ik beenhang bij haar. Ze denkt straks ga ik even Snoopy haar antivlo-en teekpipet geven. Foetsie Snoopy! En weer: alleen voor haar is het een raadsel!

 

Ja, wij blijven verbazen. In onze YAC-club is pup Cody gekomen. Die laat met zijn 14 weken perfect zien dat hij een combi is van ons YAC-ers allemaal. Zijn DA (dierenarts) zegt dat hij 3 in 1 is, nou wel beetje meer volgens mij.

 

Dat brengt mij op het volgende: hoe verschillend mijn dagen kunnen zijn. Het is altijd ’s morgens afwachten wat de dag brengt. Natuurlijk zijn er vaste gewoontes, waar ik zeer aan hecht. Mijn tipje over de brokjes en mijn halve theebiscuitje en dan nog een tipje kaas. En snel even het tuintje in.

Dan is het de vraag of de hondenuitlaat komt. Ik ben stapel gek op Sjannet en zit soms tot half elf te wachten, je weet maar nooit. Komt de hulp dan is het een extra koekje en slijmen. Zij is de enige bij wie ik gezellig mee loop met de stofzuiger in plaats van er mee te vechten.

Gaan Marja en ik op pad, dan kan het van alles zijn. Wandelen in de buurt in het park of lopen naar de dierenwinkel, voor mij, of naar de koekfabriek, voor haar. Soms gaan we lopend naar  de bassets Snoop en Chinou of op bezoek bij gezellige mensen. Soms maken we een boswandeling met labradors Kenna en Senna, of met hondenwandelclubje en herder Doenja die over mij waakt.

Maar, het gebeurt ook dat we op de fiets gaan, in de auto, met de bus of de trein. Dan zie ik al mijn reistasje staan en ga er vast naast liggen.

 

Vandaag was het een loopje naar vrienden met heen en terug een stop bij de bloemenwinkel. Heen droog, terug regen van mot tot stort. Heen trekt Marja mij, terug is het omgekeerd. Na 100 meter maak ik een misstapje en slaak een luide kreet, maar verder gaat het. Een meisje vraagt of ze mij mag aaien, doet ze zachtjes en dan is het o.k. Een Schapendoes gaat voor mij op de rug, maar ik ben vanmorgen licht chagrijnig en heb geen zin in contact.

Op bezoek een loeiende stofzuiger achter de voordeur, ik snel op de arm. Dan slijmen en een koekje. Terug van nat tot kletsnat, ik zet een toptempo in. Uit een winkel vliegt een kwaad Buldogje op mij af, gevolgd door een Boomertje en een Yorkie die het voor mij opnemen. Alles komt goed. In de bloemenwinkel is een puber mixje Stabij, hij durft nog niet eens de 5 treden af om naar mij toe te komen, wat een watje. Vlakbij huis doe ik nog hekje springen, brokje er in. En gearriveerd komt de föhn er aan te pas.

Vanavond mijn Kong, met de mand slepen en beenhangen, mijn bal, dansen en tanden poetsen. Bij mijn laatste minirondje hoop ik altijd dat ik Bonkie ontmoet, een even oude Bulterriër waar ik stapelgek op ben. Ik spring en slik en rol met een propellerstaartje en hij blijft altijd onverstoorbaar.

Vannacht mijn dag overdromen, op bed, in mand op de slaapkamer of onder de trap, net hoe mijn petje staat.

Flexibel een dag door, mooi meegenomen als je dat kunt, maar wel op z’n Yorks !

 

 

 pup Cody            geen lokkertje voor mij !

Zomer…tenenlikseizoen

 

                                                                    relaxt !

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *