Ga naar hoofdinhoud

HIER IS SNOOPY: 2017-08-06 VAKANTIE !?

Hei Yorks, hoewel Marja al jaren met pensioen is, heeft ze nog steeds verschil tussen door de week en weekend en tussen een vakantieperiode en daar om heen. Nu is het bijvoorbeeld vakantietijd. De volgende vraag is gaan we of gaat ze met vakantie, want dat betekent weg, op reis en voor mij wel of niet uit logeren.
Dit jaar logeer ik een weekje bij Jenneke en haar Iwan, Henry en Mossjeh en 2 gedoogwezens Tim en Timo die boven zijn als ik beneden bivakkeer. Het is altijd even wennen voor iedereen, maar dan gaat het top!

Een ander weekje mag ik mee op reis en blijkt het een fietsvakantie te worden.
Eerst met de trein naar Zwolle, fiets mee en ik achterop. Ook vriendin kan fietsen met haar elektrische handbike. Vanaf Zwolle met veerpont over naar Hattem, dat water vind ik eng. In Hattem wacht konijn Langoor op ons, een topuitdaging voor mij. Helaas Langoor begeeft het bijna en dus is de kennismaking eenmalig.

Leuk toch zo’n nieuw huis, veel te scharrelen en te ruiken, al houd ik de dames scherp in de gaten. Voor de zekerheid slaap ik steeds opgerold in mijn reistasje. De ene dag ga ik mee op pad, de andere dag pas ik op. Allebei prima, al is mee wel leuk spannend.
Op de fiets hang ik links-of rechtsom onder Marja’s arm door te loeren en laat mijn haren wapperen in de wind. Ben ik er zat van, dan kruip ik fijn achter haar rug en soms ga ik gewoonweg pitten. Heel af en toe regent het en dan schuil ik in mijn vuilniszaktentje of steek nieuwsgierig mijn kopje er uit.
Er valt veel te zien en omdat ik hoog zit, voel ik mij nooit bedreigd. Onderweg is er pauze en op de terrasjes krijg ik een tipje van wat er gesmikkeld wordt.

Voor mij is het nieuw zo’n fietsvakantie, hoe is dat voor jullie?

Bij de YAC hebben we bootyork Hallyfax. In de haven laat hij zich zo nodig gelden, maar als ze varen ligt hij binnen bij de kapitein. Hij heeft een hekel aan waterspetters. YAC-ers Bogyi en Sem hebben lijkt het wel, altijd vakantie als ze de zee in springen tijdens de strandwandeling. Henry en Iwan uit Friesland krijgen mij op bezoek en dat is ook vakantie-achtig, vooral met hun nieuwe parasols er bij. Voor pup Cody is zijn hele leven nog vrijheid blijheid, behalve als hij binnen doet wat buiten moet. Quinty en familie genieten op een vrolijk balkon met eigen boom. King en Max hebben een heeeeeel bezig vrouwtje en vermaken zich zelf, maar ze gaan vast ook nog op stap. En wat Barr allemaal uitspookt, is ie geheimzinnig over. Hij gaat wel af en toe op reis, net als zijn huisgenoot Waterloo, maar dat schijnt een werkdoel te hebben.

Ik hoop dat iedereen een toptijd had of heeft of zal hebben, of je het nu vakantie noemt of gewoon gezelligheid. Of je nu op reis bent of knus thuis blijft. Of je in de auto reist of per vliegtuig, bus, trein, boot of fiets.

En wees niet bang voor nieuwigheid, maar sta er open voor……………….
vertrouwd samen met dienaars, bedienden, vrouwtjes en baasjes !

 reisklaar !                  mijn toekomst ?

 

  op de IJssel  

                                                                                in een regenbui !

 

  relaxt !

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *