Ga naar hoofdinhoud

HIER IS SNOOPY: 2017-09-15 GEMIST !?

Hei Yorks, de afgelopen 6 weken maakte ik weer van alles mee. Jullie ook?

Toch: wat miste ik jullie. Jullie mij ook?

 

Mijn dienaar, bediende, vrouwtje, matmor heeft een enorm dik smoezenboek en daar komen nog dagelijks nieuwe verzinsels bij.

In dit geval om nog niet te schrijven, dus ik zat ontpoot, want ze is wel mijn tikster.

 

Terugkijkend wil ik graag iedereen herinneren aan de terrasmiddag. Meer dan 50 Yorken met aanhang. Voorafgaand is het dan ‘wat ruik je naar hond en wat heb je veel haar’ en dan ben ik de pineut. Deze keer knipt ze zelfs in mijn oor en sinds jaren krijg ik weer een blauw strikje in. Op het terras valt het totaal niet op, had dus niet gehoeven. Wat zijn er een beauty’s en gelukkig allemaal verwend. Pup Cody, fraai versierd evenals zijn dame en voor de duvel niet bang, spant de kroon.

Ik begroet ze vriendelijk, maar bij de 23ste gaat de snauwknop aan.

Heer Hallyfax is er, heeft eveneens zo zijn bedenkingen. Ik heb zijn geliefde knakworstjes meegenomen. Zijn dienaar komt met een blauw tuigje voor mij, o wat schattig zeggen ze. Moet ik het om in al dat gewoel, zit het te strak. Wat een klungels. Ik laat het ze goed weten met mijn oeryorkengebit.

Ook Pipa is er dit jaar. Ergens familie van mij. En ja, als haar de brokjes niet aan staan, kiepert ze haar bakje om, bekende Yorkietruc.

Tenslotte laten Hally en ik onze dienaars even uit, is goed voor ieders humeur.

 

De volgende dag bezoeken we Ootmarsum. Veel Duitse Yorken daar, onder ons gezegd hele slome types.

 

Weer thuis gaat ’s nachts het brandalarm vals af. Voor de zekerheid doe ik mee. En de volgende dag is het sirene-maandag. Wij lopen buiten en voor ons een herder. Nou daar komt een lawaai uit, kan ik wat van leren. Hij kan wel aangesteld als milieuvriendelijk alarm.

 

En door gaan de dagen, mee met het hondenwandelclubje, met Doenja mijn beschermer. Toch heb ik deze keer mijn kopje verkeerd staan. Wil niet mee, lig strak bijtklaar in mijn mandje en krijg de snauwknop niet om. Komt Doenja’s dienster binnen, zegt heel lief en heel resoluut ‘ga je mee Snoopy’. Ik ben direct gereset en laat me snoezig oppakken.

Snappen jullie dat? Marja niet !

Nog zoiets komt onze hulp met bezem en stofzuiger, dan ga ik gezellig op gepaste afstand mee. Komt Marja de kamer in, dan verander ik acuut in een  helleveeg. Laat staan als zij zelf de vloer wil schoon zwabberen.

Een Snoopy-raadsel ??

 

Tenslotte geef ik nog een oplossing…………….

Ik zei boven matmor, ja Noors, ja heb ik mij deze vakantie aangeleerd !

En hoe dat kwam………………na de break !

 mijn blauw strikje…

 Op reis….         mijn druivenoogst….

 wat droom ik ???

 

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Snoopy schreef:

   En ik ben zooooooooo blij met je reactie!!!!!
   Pootje van Snoopy.

 1. Joke russchen schreef:

  Heerlijk verhaal, genieten weer voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *