Ga naar hoofdinhoud

Interview met Gerrie Koers

 

Praktijk de Elementen voor mens en dier

Mijn naam is Gerrie Koers getrouwd met Sjaak wonend in Heiloo waar ik een praktijk voor natuurgeneeskunde heb.
Toen ik werd benaderd door Sandra om een stukje in de nieuwsbrief te schrijven over mijn werk twijfelde ik geen moment. Hoe mooi is het te mogen schrijven als je hobby ook je werk is.
Wij hebben twee schatten van Yorkshire Terriërs genaamd Max en King waar ik de nodige behandelingen op heb uitgeprobeerd zodra ik weer op een idee kwam. Want als je mensen kunt behandelen met bepaalde technieken waarom dan niet op een dier. Zo ben ik een aantal jaren aan het experimenteren geweest met bepaalde behandelingen hoe een dier daarop reageert. Ook mocht ik de hondjes van mijn vriendin behandelen om nog meer inzicht te krijgen hoe het dier reageert en communiceert.

Als jong meisje was ik al gek met dieren en wilde een hondje, na lang zeuren en beloven dat ik er echt voor zou zorgen kwam er een hondje. Dit hondje kwam uit een asiel, dit hondje zat maanden opgesloten op een zolder kamer, verwaarloosd en met de nodige trauma.
Daar was hij dan, wat was ik blij met hem en hij met mij. Dit heeft jammer genoeg maar 2 dagen geduurd.
Dit hondje was zo getraumatiseerd dat hij geen vertrouwen had in volwassen mensen. Als ik naar school ging beet hij mijn moeder en zodra ik thuis kwam zat hij bij mij en we lagen samen op de grond tv te kijken. Niemand mocht bij mij komen, zelfs niet als ik in bed lag. Hij lag voor het bed en als mijn moeder kwam gromde hij en wilde bijten. Iedereen in huis was bang voor hem wat ik niet begreep, hij was toch lief. Helaas moest hij weer terug naar het asiel want hij had een buurman flink gebeten.
Toen realiseerde ik mij al als klein meisje dat ik kon communiceren met dieren, dit hondje was zo onzeker en had hulp en training nodig om weer vertrouwen in de mensen te krijgen. Helaas begrepen de grote mensen niet wat ik bedoelde en zij dachten dat ik wartaal sprak als ik zei wat de hond mij vertelde.
Het tweede hondje kwam ook uit een asiel en was mijn grootste vriend en ik deelde mijn grootste geheimen met hem in de pubertijd, gelukkig konden mijn ouders niet met hem communiceren ;-).
Het viel mij toen al op dat ik soms uit het niets bepaalde dingen van hem begreep en hij van mij, wij waren een team en zo leerde ik communiceren met dieren. Er kwam nog een Herder en Bouvier waar ik mee trainde tot pakwerk aan toe. Prachtig om zo met dieren te kunnen werken en elkaar te begrijpen.
Ik werkte destijds in de horeca en kreeg voor mijn verjaardag een Yorkshire Terriër van een vriendin.
De Yorkshire Terriër genaamd Cindy werd de baas over de Herder en de Bouvier, wat een karakter. Zo is de liefde voor de Yorkshire Terriër ontstaan.
Ik ben mij een op gegeven moment gaan verdiepen in de natuurgeneeskunde en heb de nodige opleidingen hiervoor gevolgd met uiteindelijk een drukke praktijk.
Echter mijn liefde voor de dieren is zo intens en ik zag dat mens en dier zoveel gemeen hebben om deze ook samen te kunnen behandelen.
Ik ben mij gaan verdiepen in o.a. Homeopathie voor dieren, Bach bloesem voor dieren, T Touch, Touch of matrix voor mens en dier.

De cursus het testen met de connector sensor die ik bij Dierenarts Eric Laarakker heb gevolgd vormt een mooi geheel om holistisch te kunnen werken met dieren.
Holistische geneeskunde kan letterlijk vertaald worden in ‘heelkunde’. Het Griekse woord ‘holos’, waar de term van is afgeleid, betekent dan ook heel. Als holistisch therapeut bekijk je je patiënt als geheel. Er wordt gekeken naar de persoonlijkheid, het karakter van de mens of dier en niet alleen naar de symptomen.
Bijvoorbeeld een dier heeft klachten aan de pootjes, ik kijk dan naar het dier in zijn totaliteit en dit kan o.a te maken hebben met angst, faalangst, bang om een misstap te begaan. Tevens praat ik dan met de baas of die zichzelf hierin herkend.
Het verschil tussen de holistische en de reguliere geneeskunde is een verschil in benadering. Regulier (Westers) wordt alleen rekening gehouden met de fysieke laag, voor een holistisch arts, therapeut is de emotionele en bewustzijns laag van een ziekte, probleem net zo belangrijk.
De vijf elementen (Bron Den Hoek Dr. Eric Laarakker)
De oorsprong van de Chinese geneeskunde dateert van meer dan tweeduizend jaar gelden. Hierin staat de vijf elementen centraal. De vijf elementen is een van de begrippen waarop de Chinese geneeskunde is gebaseerd. Het andere begrip is het principe van Yin en Yang. De krachten van Yin en Yang liggen ten grondslag aan alle harmonie en disharmonie in het lichaam en geest. Een gezond dier leeft in harmonie, het heeft een energiek lichaam en een rustige geest.
Vanuit de vijf elementenleer kun je dieren en mensen indelen in 5 verschillende energetische typen. Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Het energetisch type heeft niet alleen invloed op het karakter maar ook op de omgang, huisvesting, training, voeding en gezondheid.
Om onze dieren gezond te houden is het van belang ze te begrijpen. Lichaamstaal, karakter en uiterlijk leert ons wat we nodig hebben om een dier op de juiste manier te benaderen.
Wat kunnen we er mee?

Om het dier in te delen is het van belang dat we de verschillende elementen leren herkennen.
Wanneer we weten welk element de boventoon voert dan werpt dat licht op de doelen die we stellen, de talenten van het dier, de houding die we aannemen ten aanzien van het dier maar ook de verwachtingen en resultaten.
Het onthult onder welke omstandigheden we een conflict kunnen verwachten, welke oplossing de voorkeur heeft en waar verzet schuilt en waar de kwaliteiten liggen.
Voorbeeld: De Vuur Hond: Intelligent en vrolijk
Emoties:
Uit balans: Nerveus
In balans: Vreugde en uitbundigheid
De vuurhond houdt van interactie met mensen, speciaal als ze haar komen bewonderen. Bijvoorbeeld onder onze showhonden die het prachtig vinden om zo in de schijnwerpers te staan. Ze heeft een scherpe intuïtie en heeft volledig vertrouwen in haar begeleider. Ze houdt alles in de gaten om niets te missen en geniet van alle drukte om haar heen. De showhonden zijn dol op al die aandacht, het borstelen, de aandacht vinden ze geweldig. Het zijn komieken en hoe meer ze bewonderd worden hoe meer ze zich zelf laten zien. Dit geldt ook voor wedstrijden, echter snelheid is iets waar de vuurhond niet van houdt, het gaat om de gratie.
De vuurhonden zijn pijngevoelig en piepen al als er nog niets aan de hand is. Het zijn meestal mooie honden om te zien met een zachte, lenige bouw met een soepel en sierlijke manier van bewegen, de poten zijn vaak lang en slank.
Ik zal in de volgende nieuwsbrief een ander element omschrijven.

Hoe gaat dan het testen?
Met de connector sensor worden een aantal lagen getest
De fysieke laag:
Deze bevind zich bij een mens – paard binnen 10 cm van het lichaam,
bij een hond en kat binnen 5 cm van het lichaam
In deze laag zijn fysieke klachten terug te vinden, hier kan men onderzoeken of er lichamelijk iets niet in balans is. Zo nodig zal ik dan doorverwijzen naar een dierenarts als men nog niet bij de dierenarts geweest is.
Met kruiden en homeopathische middelen kunnen we hierin ook ondersteunen.
De energetische laag:
Deze bevindt zich bij de mens- paard op 10-30 cm en bij de hond- kat op 5-20 cm afstand van het lichaam. Hier kun je de energiebanen, meridianen onderzoeken die ook in verband staan met de organen en de bijhorende emoties. B.v over de achterbenen lopen de energiebanen van de blaas, galblaas, maag, nier lever en de milt.
De persoonlijkheids laag:
Deze bevindt zich bij een mens- paar op meer dan 30 cm van het lichaam
Bij een hond-kat ongeveer 20 cm van het lichaam.
Op deze laag worden de chakra’s getest op verstoringen. Bv. overgeërfde familiepatronen etc.
Aan de hand van al deze geteste gegevens maak ik een behandelplan met o.a. homeopathische middelen,Touch of Matrix , kruiden, Bach bloesem remedies, tincturen, massage en training advies.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerrie: Tel 0654671235

Gerrie Koers
Natuurgeneeskundig therapeut
Kennemerstraatweg 269 te Heiloo ( Noord Holland)Praktijk de Elementen voor mens en dier

 

 Max & King

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Snoopy schreef:

    Snoopy: Max en King ook een topper die Gerrie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *