Ga naar hoofdinhoud

Maak kennis met Moos, kantoorhond bij Wij zijn MEO

Heb je het nieuwe logo van de Yorkshire Terriër Vriendenclub al gezien? Mooi hè?
Daar hebben mijn collega’s toch maar goed hun best op gedaan!

 

Ik ben Moos van Wij zijn MEO. Dat is een media- en ondersteuningsbureau met kantoren in Alkmaar en Haarlem. Ik zit zelf in Alkmaar.
Mijn menselijke collega’s hier zijn onder andere webdesigners, grafische vormgevers, tekstschrijvers, online marketeers en, zoals mijn baasje Sabine, projectmanagers.
In Haarlem verzorgen ze meer ondersteunende diensten, zoals backoffice en klantenservice. Als je wilt zien wat we doen, kun je kijken op wijzijnmeo.nl.

 

We hebben heel veel leuke klanten, zoals de Yorkshire Terriër Vriendenclub: daarvoor hebben we de nieuwe website en het logo gemaakt. Ik ben zelf een kruising tussen een Yorkshire- en een Biewerterriër, dus ik vind het ontzettend gaaf dat we voor mijn eigen Vriendenclub werken!

 

Mijn officiële functie bij MEO is ‘kantoorhond’. Ik doe dit al zo’n twee jaar, bijna m’n hele leven. Mijn takenpakket is erg uitgebreid. Zo moet ik bijvoorbeeld regelmatig geaaid worden. Ik houd me ook veel bezig met het neerleggen van speeltjes bij collega’s, zodat ze die weg kunnen gooien en ik erachteraan kan rennen.
Daarnaast moet ik zorgen dat collega’s af en toe even uit hun luie stoel komen om een stukje met me te gaan lopen – belangrijk hoor, want zitten is het nieuwe roken! Dat laatste geldt gelukkig weer niet voor in een mand liggen, want dat beslaat ook een groot deel van m’n werkzaamheden.
En ondertussen houd ik het hele kantoor natuurlijk goed in de gaten.

 

Nu wil ik mezelf niet te veel op de borst kloppen, maar mijn rol op de werkvloer is best van groot belang. Bij MEO werken namelijk veel mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hadden of hebben – bijna de helft van het betaalde personeel heeft die achtergrond. Zo’n afstand kan om verschillende redenen zijn ontstaan, bijvoorbeeld omdat iemand autisme of ADHD heeft, lang werkloos is geweest of omdat er iets anders aan de hand is. Het kan dan best een uitdaging zijn om weer te wennen aan werken en omgaan met collega’s. Als kantoorhond ben ik op zo’n moment een goede ijsbreker: mensen kruipen wat meer uit schulp als ik even al kwispelend tegen ze aan spring om me te laten aaien of om te spelen.

 

Je hoeft trouwens geen afstand tot de arbeidsmarkt te hebben om te genieten van een kantoorhond, zeker niet als dat een Yorkshire- of Bieuwerterriër is – maar dat hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen!

 

Binnenkort krijg ik er een collega bij: m’n neefje Mick, die een paar weken geleden is geboren. Ik heb m’n Instagram-account alvast met hem gedeeld, want als Mick ook in de media wil werken, kan ‘ie natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen.
Je kunt ons vinden op instagram
Het lijkt me leuk als jullie ons willen volgen.

 

Ik geloof dat het weer even nodig is dat iemand me aait…..

Maar voordat ik ga, wil ik jullie nog heel erg bedanken voor al het mooie werk met de Yorkshire Terriër Vriendenclub.
Hopelijk gaan we samen de komende jaren nog veel mooie dingen maken!

 

Een lieve poot van jullie Vriend,

Moos

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *