Ga naar hoofdinhoud

Nieuws van de Yorkshire Terriër Vriendenclub Februari 2019

Begin januari, 3 dagen na haar verjaardag, is op zeer hoge leeftijd, de oud penningmeester van de Yorkshire Terriër Vriendenclub Fity Poons overleden.

Als je aan Fity denkt, denk je aan; statig, uniek, ijzersterk,wijs. Kortom een bijzondere dame. Maar ook de hartsvriendin van onze voorzitter Arthur. In de begintijd van onze vereniging moest er binnen een dag een nieuw bestuur, zonder kynologische binding, komen. Fitty twijfelde geen moment toen we een penningmeester zochten. Ze wilde deze taak wel voor een korte periode op zich nemen. Toen al op hoge leeftijd, maar die uitdaging ging ze nog graag aan. Uiteindelijk is ze 6 jaar penningmeester gebleven!

Het Penningmeesterschap vulde ze op haar geheel eigenwijze in.

“De in- en uitgaven kloppen dat is toch waar het om gaat?” kreeg de kascontrolecommissie dan te horen.

De laatste jaren zagen we haar regelmatig bij evenementen. Of het nu de clubmatch was of een diner. Fity gaf,ondanks haar steeds hogere leeftijd, nog regelmatig acte de presence. Uiteraard chique gekleed en tot in de puntjes verzorgd. In het clubblad van maart 2012 stond een interview met deze geweldige dame. Ter nagedachtenis aan Fity is het artikel opnieuw gepubliceerd. Om het artikelte lezen klik hier .

__________________________________________________________________________________________

Enquête gezonde Yorkshire Terriërs

De Yorkshire Terriër Vriendenclub is erg benieuwd hoe leuk en gezond uw Yorkshire Terriër is. Wilt u hierover een enquête in vullen?

De enquête is bedoeld voor alle yorkies in alle kleuren en soorten. Stamboom, look-a-like, Biewer. We horen graag hoe gezond uw Yorkie is.
Met de uitslagen kunnen we bepalen op welke punten we de komende jaren meer/beter gaan letten bij het fokken van leuke, lieve puppies.

Het invullen duurt ongeveer 2minuten.

Start enquête gezonde Yorkies

__________________________________________________________________________

Marja en Snoopy

Marja is het baasje van Snoopy. Elke 3 weken dicteert Snoopy een verhaal aan haar baasje. Die tikt het netjes in de computer en maakt er een column van.De column wordt gepubliceerd op de facebookpaginaen website van de Yorkshire Terriër Vriendenclub.Maar wie zijn Snoopy en Marja? Tijd om eens naderkennis te maken? lees verder

________________________________________________________________________________

 

Overloopse teefjes en raggende reutjes

Regelmatig krijgt de Yorkshire Terriër Vriendenclub vragen over de voor- en nadelen van castreren en steriliseren van Yorkies. Wij adviseren eigenaren om zich goed in de voor- en nadelen te verdiepen. Maar zeker te wachten tot hun Yorkie volledig is uitgegroeid. Castratie en sterilisatie heeft grote gevolgen voor allerlei processen in het lichaam. Maar ook hoe uw Yorkie door andere honden wordt ervaren voor meer informatie over castratie en sterilisatie lees verder

______________________________________________________________

 

Yorkies gezocht!

In oktober kunnen aspirant keurmeesters examen doen voor de Yorkshire Terriër. Als Vriendenclub vinden we het belangrijk dat keurmeesters goed worden opgeleid. Daarom organiseren we op een zaterdag in juni een opleidingsdag. Voor deze dag zijn we op zoek naar Yorkies die door de keurmeesters bekeken kunnen worden. Vind je het leuk om hierbij aanwezig te zijn?

Stuur een e-mail naar secretaris@yorkshireterriervriendenclub.nl

______________________________________________________________________

Evenementen 2019

Vind je het leuk om zelf een (klein)evenement voor Yorkies te organiseren. Bijvoorbeeld een lunch, een wandeling of high tea? Dit kan onder de vlag van de Yorkshire TerriërVriendenclub en we helpen je graag met de PR. Neem voor meer info contact op met Jacqueline via 0174-213466.

Voor 2019 staan al een aantal leuke evenementen op de clubagenda:

2e helft juni algemene ledenvergadering
2e helft  Studiemiddag Yorkshire Terriërs
31 augustus Terrasmiddag op landgoed Mariënwaerdt
31 augustus Optie 2e studiemiddag
12 oktober Rasexamen (8 Yorkies nodig)
23 november Clubmatch en Vriendendag (datum ondervoorbehoud)

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *