Ga naar hoofdinhoud

SNOOPY: 2017-03-12 WIE WIET NIET ?!

Snoopy (9 jaar) woont met Marja de Geus in Groningen.

Hei Yorks, we wandelen weer langs de volkstuintjes. Sinds 1 maart is het toegangshek open. Ik zoek direct naar Chihuahua Kato, maar die is misschien nog in winterslaap? We lopen langs de sloot, waar zijn de zwanen gebleven? Ik heb vorig jaar eindelijk begrepen dat ik daar het best rustig langs kan gaan. We komen bij de vijver en verwachten, tevergeefs, de 7 ganzen, zien wel eenden en waterhoentjes.

En overal buurthonden-en katten en ik maar trainen in het niet-kattenjagen, wat extra beloningsbrokjes oplevert.

In de tuin onze tuinmuisjes, de roodborst, merels, spreeuwen, musjes, kraaien en koolmezen. Alleen de duiven ben ik fel op.

We gaan bij Jenneke op bezoek en ik blijf er een paar dagen. Yorken Henry en Iwan klooien gezellig met mij in de sneeuw. Minder geslaagd is dat ze over mijn Snoopykleed heen piesen. En ja, ’s avonds wil mijn weeffoutje weer de bank exclusief voor mij en Jenneke. Och de kerels wennen er aan en kruipen gezellig bij elkaar. Maar ja, dan wil ik daar ook bij, hoe deel ik mij op??

Weer thuis langs de dierenarts, gebitscontrole! Ik overtref mijzelf, hij mag even kijken, want eigenlijk ben ik er supertrots op. Ik houd van kauwen op brokjes, flossen en speciale botjes en happen in wat mij uitdaagt of tegen staat. Als pup beet ik flink door, tegenwoordig blijft het bij een schijnbeweging. Helaas……..moet Marja zo nodig elke dag met de tandenborstel in de weer en ben ik de enige die dat niet nodig vindt.

Als ik rond kijk bij de dierenarts zie ik al 3 keer een foto van een York die reclame maakt. Ze mogen ons wel korting geven!

Over reclame gesproken: in onze YAC, Yorkie App Club, horen wij over wietoliedruppels. Goed voor mens en ook voor York? Wij verdiepen ons er in en nu zijn we expert en sommige ook ervaringsdeskundige. Lieve Flower en lieve Floris doen het er goed op. En Flower wil dat ze er iets lekkers bij krijgt en dus ook de hele roedel, anders is het daar zielig voor. High word je er niet van. Voor de meeste YAC-ers ook totaal overbodig, die hebben bij vlagen genoeg hyperactiefstuff in zich waarvan geheel gratis ook hun omgeving kan mee genieten.

Hoe het verder gaat met de YACwietstuff? WIE WIET……. ( tekst: onze Sir Montgomery)?

Ik kijk er naar uit, geen idee hoe ik aan onze antiyorkspringdesign- gatenstoel moet kunnen wennen, ik WIET NIET!

     

Boven: wen-stoel ; onder drie reclameyorken !

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. josien schreef:

    Marja je hebt het super leuk geschreven.wij genieten altijd van jou collum de yorkie boefjes v.d Zuider Stee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *