Ga naar hoofdinhoud

De Yorkshire Terrier Vriendenclub Nederland bestaat uit een groep fokkers en liefhebbers van meerdere rassen en is opgericht in november 2007.

Onze club heeft als doel het in stand houden en verbeteren van de Yorkshire-, Biewer- en American Hairless Terrier (ook wel AHT genoemd). Dit doen wij door de leden te laten fokken volgens het Verenigings Fok Reglement, de richtlijnen vanuit de Raad van Beheer en van de Yorkshire Terrier Vriendenclub Nederland. Alle pups zijn in het bezit van een stamboom afgegeven door de Raad van Beheer en zijn geboren en getogen in huiselijke kring. Tevens vinden wij het belangrijk om met de tijd mee te gaan en houden we nieuwe ontwikkelingen in het Kynologisch gebied in de gaten en voeren die zo mogelijk in.

De leden van onze Vriendenclub vinden contact tussen fokker en liefhebber heel belangrijk en zetten zich hier dan ook enorm voor in. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd waar fokker en liefhebber samen kan komen. Deze activiteiten kan je terug vinden in onze agenda en bestaan uit onder andere terrasmiddagen, kampioensschapsclubmatches, aankeuringen, gezellige etentjes en lezingen.


De Club telt meer dan honderd leden bestaande uit enthousiaste clubfokkers, fokkers en enthousiaste liefhebbers. Voor al deze leden geven wij regelmatig nieuwsbrieven uit. 

Mocht u nog geen lid zijn maar wel willen worden, klik dan even hier.