skip to Main Content

Yorkie Rescue

Er moest snel onderdak voor haar 6 yorkies worden gezocht. Helaas kon haar eigen vereniging hierin geen ondersteuning aanbieden. De Yorkshire Terrier Vriendenclub heeft het herplaatsen van de Yorkies, met liefde, direct opgepakt. Jenneke van der Burgh en Mariet Renssen hebben binnen 2 dagen voor alle Yorkies een goed thuis weten te vinden.

Daarop ontstond het idee om naar Engels voorbeeld een Yorkie Resque commissie op te richten. Jenneke van der Burgh, Mariet Renssen en Rosita Putters zijn de commissieleden. Het idee is een fonds voor hondjes die acuut herplaatst moeten worden. Vaak hebben deze hondjes ook (medische) verzorging nodig. Het fonds kan gebruikt worden voor het dekken van kosten voor  bijvoorbeeld tijdelijke opvang. Per geval wordt door de commissie bekeken of een yorkie door dit fonds geholpen wordt. Als de situatie niet zo ernstig is dat het fonds moet worden aangesproken, wordt bij een ‘gewone’ herplaatsing een kostendekkende vergoeding gevraagd.

Jeannette Hagen van Fauntleroy Poedels en Yorkshire Terriers heeft aangeboden om Yorkies, die via dit fonds herplaatst worden, te wassen en knippen als dit nodig is!

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Ik zoek hulp. Ik ben echt wanhopig met mijn 7 jarige Yorkshire terriër. Was een herplaatser. Erg lief en houd van mensen, en kinderen. Ik heb jaren getobd met plassen. Kreeg haar maar niet zindelijk. Na heel veel dierenarts onderzoeken, niets gevonden. Zelf ontdekt dat ze niet tegen graan kan. Dus speciale brokken enz, maar nu kan ze niets anders meer verdragen of ze moet weer 3 a 4 x per kwartier naar buiten. Ik ben 72, woonin een appartement, heb hernia rug problemen en kan het niet meer opbrengen. Ben er depressief van, vreselijk vind ik dit. Ze, Yolo, is een mini van 2,5kg en super pienter, is het manipulatie? Mijn. Vrijwilligers werk ben ik gestopt, zit tegen overspannen aan. Kan niet anders dat of herplaatsing of inslapen, en dat kan ik ook weer niet. Kunnen jullie mij ajb helpen? Ik ben op,
    Mvg Irene
    Tel nr, 0618191823.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.